Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó időszakon van túl a Sony

Dotkom

Jó időszakon van túl a Sony

A 2012-es év után tovább folytatódik a Sony sikertörténete.

Hosszú idő után végre nyereséget termelt a Sony a 2012-es üzleti év során. Ez, az áprilisig tartó időszak volt 2008 óta az első, amikor a mérleg pozitívba fordult. Most közzétették az április és június közti időszak eredményeit, melyekből kiderül, hogy most is van miért örülni a japán vállalatnál.

A 2013-as pénzügyi év első három hónapjában 13%-al nőtt az értékesítés és az üzemeltetési bevétel illetve a nettó profit elérte a 35 millió dollárt. Ez utóbbi különösen annak fényében nagy eredmény, hogy az előző évi azonos időszakot még 280 millió dolláros veszteséggel zárták.

SONY DSC

A növekedés elsősorban a mobilos divízió érdeme, azé a részlegé amelyik az Xperia modelleket fejleszti. Az előző negyedév során 9,6 millió okostelefont értékesítettek, ez jelentős előrelépés az egy évvel korábbi 7,4-hez képest. A részleg bevétele 36,2%-al, 3,98 milliárd dollárra növekedett, ebből 71 millió dollárt a levédett szabványok utáni bevételből szedtek össze.

Nem járt ilyen jól a játék divízió mely 149 millió dollárnyi működési veszteséget szenvedett el, elsősorban a Playstation 4 fejlesztési költségei miatt. A fényképezéssel és kamerával foglalkozó részleg 10,4%-os visszaesés után 1,75 milliárd dollárnyi értékesítésen és 82 millió dollárnyi működési profiton van túl.

A házimozi divíziónál minden bizonnyal csodaként élték meg, hogy hosszú idő után 34 millió dolláros működési profitot értek el amit annak köszönhetnek, hogy 18,2%-al megnőtt az érdeklődés az LCD TV-k iránt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés