Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elutasították az Apple szabadalmát

Dotkom

Elutasították az Apple szabadalmát

Újabb fejlemény a Samsung kontra Apple ügyben.

Az elmúlt évek egyik leginkább vitatott ügyei közé tartozik az Apple kontra Samsung perek sorozata. A két vállalat azután esett egymásnak, hogy az Apple több, szerintük ellopott szabadalom miatt beperelte dél-koreai társát. Ezután a Samsung nem futamodott meg, sőt a lehetőségeiket bevetve még nagyobb vehemenciával támadtak vissza.

Manapság már se szeri se száma azoknak az ügyeknek ami a két vállalat között folyik. Az egyik leginkább vitatott ügyben most mégis előrelépés történt mivel az Egyesült Államokbeli Szabadalmi Hivatal elutasította az Apple követelését a “pinch to zoom” azaz a kétujjas nagyítás témakörében.  A 21-es szabadalom elutasítása egy 2012 decemberében elkezdődött folyamat része lehet, aminek során fokozatosan ítélik érvénytelennek az Apple kérvényeit. A kaliforniai gyártónak természetesen lehetősége van a fellebbezésre, ahogy ezt már meg is tette áprilisban a “visszapattogással” kapcsolatos szabadalom ügyében.

apple-samsung-179980

Az biztos, hogy kemény időszak következik a két cég ügyében, hiszen a vizsgálatok folyamatosan zajlanak és könnyen lehet, hogy a végén mindkét vállalat számos kudarccal a háta mögött hagyja el a bíróságot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés