Connect with us

technokrata

Újra Nissan GT Academy Le Mans-ban

Dotkom

Újra Nissan GT Academy Le Mans-ban

Az eseményre a két korábbi bajnok is visszatér, akik a világhírű 24 órás versenyen Greaves Motorsport Zytek-Nissan LMP2 autókkal száguldanak az aszfalton.

A 2013-as GT Academy várhatóan minden eddiginél nagyobbnak és izgalmasabbnak ígérkezik, ráadásul az új Gran Turismo 6 demójának rövid bemutatását is nagy érdeklődés övezi.  A nagyszabású rendezvényen több ország képviselteti magát, mint valaha, idén Magyarország is a résztvevők között szerepel. A Nissan és a Sony Computer Entertainment 2008 óta tartó együttműködése eddig több mint kétmillió látogatót vonzott, valamint számos sikeres tehetséget is felfedezett, akik jelenleg is a Nissan magas szintű versenyzői.

Lucas Ordoñez és Jann Mardenborougha PlayStation®3 Gran Turismo® játékának köszönhetik az autóversenyek iránti rajongásukat, azóta pedig bebizonyították, hogy virtuális versenyzőből valódi pilótává lehet válni. Lucas 2008-as sikere óta harmadszorra ül kormány mögé a 24 órás Le Mans-i megmérettetésen, míg Jann 2011-es GT Academy bajnokká válása óta először indul a neves pályán. Ez az eddigi leggyorsabban elért „Le Mans-ba lépés” az Academy történetében, ami bizonyítja, hogy a díjnyertes rendezvény valóban jól működő megoldást talált a tehetséges versenyzők felkarolására, ráadásul a megszokott költségek töredékéből.

gt-academy-2011-europe-time-trial-goes-live-32375_1

„A Gran Turismo® a sikerét az élethű fizikai elemeknek és a hitelességnek köszönheti, amit legjobban az igazol, hogy a virtuális életben tanultak a valódi versenyautóban sem okoznak problémát a jó képességű játékosoknak” ‒ hangsúlyozta Usama Al-Qassab, a Sony Computer Entertainment Europe marketing vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy a Gran Turismo® a tehetség felszínre hozásának egyik legjobb eszköze.

A Nissan Nismo FanZone standjánál a rajongók is a GT Academy bajnokok nyomdokaiba léphetnek, és kipróbálhatják magukat élő PlayStation versenyen. A francia játékosok számára pedig még több izgalom kínálkozik, ugyanis lehetőségük lesz bekerülni a GT Academy 2013 francia döntőjébe.

Július elején élesedik a különleges, GT-Academyvel összefüggő GT6™ demó, ami egy tehetséges versenyző első lépése is lehet a Le Mans felé.

Gran-Turismo-6-confirmed

A 2013-as GT Academy jelentkezésről bővebb információk elérhetők az alábbi oldalakon.

www.facebook.com/GTAcademy , http://eu.gran-turismo.com és www.twitter.com/GTAcademy

A Nissan Nismo TV élőben közvetít majd a Le Mans 24 óráról június 22-én és 23-án a www.youtube.com/nismotv oldalon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin