Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3D nyomtatásé a főszerep ezen a héten a Design Terminálban

Dotkom

A 3D nyomtatásé a főszerep ezen a héten a Design Terminálban

2B 3D- Budapest 3d Printing Days címmel tegnap nyílt a Design Terminálban az az interaktív kiállítás.

A 3D nyomtatás talán napjaink legizgalmasabb, legelőremutatóbb technológiai lehetősége. Olyan újítás, ami belátható időn belül megváltoztathatja hétköznapjainkat. Ma még kevesek számára elképzelhető, hogy a térbeli nyomtatás milyen lehetőségeket rejt magában. Melyek a forradalmi előnyei és milyen, eddig megoldatlan problémákkal kell szembenéznie az új technológiával foglalkozó kutatóknak, fejlesztőknek, sőt akár törvényalkotóknak is.

Az már most jól látható, hogy a 3D nyomtatás a közeljövő egyik legnagyobb újítása, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik olyan – eddig elképzelhetetlen – gondolatokra, paradigmákra, melyek valóban egy új világot teremthetnek meg.

_MG_8432

Ezért tartotta fontosnak a magyar kreatív ipar fejlesztéséért tevékenykedő Design Terminál, hogy életre hívja az első, a 3D nyomtatás technológiáját átfogóan bemutató hazai rendezvénysorozatot. A megnyitón Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója a köszöntőjében kiemelte, hogy a szervezők hosszú távú céljai közt szerepel, 2B 3D – Budapest 3d Printing Days regionális szintre bővítése.

Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt feladatuknak tartják az olyan új technológiai és fejlesztési vállalkozások indulásának támogatását, mint amilyeneket a 3D nyomtatás is életre kelt.

_MG_8469

E hét végéig minden nap tematikus előadásokkal, TEDGlobal 2013 élő közvetítéssel várjuk az érdeklődőket. A kiállítás és az interaktív bemutató június 16-ig naponta 15.00-20.00 óráig látható a Design Terminálban, ahol a más-más 3D nyomtatási technikákkal készült tárgyakat lehet nemcsak megtekinteni, de megfogni is, sőt némelyiket hazavinni. Emellett bárki kipróbálhatja a 3D rajzolást, megnézheti hogyan nyomtatnak a gépek és kérdéseket tehetnek fel a jelenlévő szakembereknek.

A programokon és a kiállításon a részvétel díjtalan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés