Connect with us

technokrata

A 3D nyomtatásé a főszerep ezen a héten a Design Terminálban

Dotkom

A 3D nyomtatásé a főszerep ezen a héten a Design Terminálban

2B 3D- Budapest 3d Printing Days címmel tegnap nyílt a Design Terminálban az az interaktív kiállítás.

A 3D nyomtatás talán napjaink legizgalmasabb, legelőremutatóbb technológiai lehetősége. Olyan újítás, ami belátható időn belül megváltoztathatja hétköznapjainkat. Ma még kevesek számára elképzelhető, hogy a térbeli nyomtatás milyen lehetőségeket rejt magában. Melyek a forradalmi előnyei és milyen, eddig megoldatlan problémákkal kell szembenéznie az új technológiával foglalkozó kutatóknak, fejlesztőknek, sőt akár törvényalkotóknak is.

Az már most jól látható, hogy a 3D nyomtatás a közeljövő egyik legnagyobb újítása, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik olyan – eddig elképzelhetetlen – gondolatokra, paradigmákra, melyek valóban egy új világot teremthetnek meg.

_MG_8432

Ezért tartotta fontosnak a magyar kreatív ipar fejlesztéséért tevékenykedő Design Terminál, hogy életre hívja az első, a 3D nyomtatás technológiáját átfogóan bemutató hazai rendezvénysorozatot. A megnyitón Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója a köszöntőjében kiemelte, hogy a szervezők hosszú távú céljai közt szerepel, 2B 3D – Budapest 3d Printing Days regionális szintre bővítése.

Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt feladatuknak tartják az olyan új technológiai és fejlesztési vállalkozások indulásának támogatását, mint amilyeneket a 3D nyomtatás is életre kelt.

_MG_8469

E hét végéig minden nap tematikus előadásokkal, TEDGlobal 2013 élő közvetítéssel várjuk az érdeklődőket. A kiállítás és az interaktív bemutató június 16-ig naponta 15.00-20.00 óráig látható a Design Terminálban, ahol a más-más 3D nyomtatási technikákkal készült tárgyakat lehet nemcsak megtekinteni, de megfogni is, sőt némelyiket hazavinni. Emellett bárki kipróbálhatja a 3D rajzolást, megnézheti hogyan nyomtatnak a gépek és kérdéseket tehetnek fel a jelenlévő szakembereknek.

A programokon és a kiállításon a részvétel díjtalan.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin