Connect with us

technokrata

Újabb elbocsájtásokra kényszerült a Panasonic

Dotkom

Újabb elbocsájtásokra kényszerült a Panasonic

5 ezer embert bocsájt el a japán vállalat.

Amióta a dél-koreai vállalatok elárasztották a piacot az olcsóbb termékeikkel a japán cégek nem találják a helyüket.  Míg a 80-as és 90-es években termékeik egyértelműen az élvonalat képviselték addig ez ma nincs minden esetben így. Szerencsére nem adták fel, ám jelentős átszervezéseket kénytelenek végrehajtani. Mai hírünk apropója, hogy a Panasonic újabb 5000 embert kénytelen elbocsájtani az ipari divíziójától.

Panasonic_Amagasaki

Az autóipari és egyéb ipari termékeket előállító részlegben jelenleg 110 ezer ember dolgozik, az elbocsájtások után már csak 105 ezer fog. A divízió elnöke nyilatkozatában kijelentette, hogy a munkabérek csökkentése fontos szerepet játszik a jövőbeni nyereség elérésében.

Az elmúlt néhány hónap igazán eseménydúsan telt a Panasonic számára. Azok után, hogy felvetették, hogy kilépnének az okostelefon piacról, hivatalosan is bejelentették, hogy felhagynak a Plazma panelok fejlesztésével, azaz rövidesen ilyen technológiával érkező televíziót sem láthatunk tőlük.

2013-05-30T024128Z_1_CBRE94T07HC00_RTROPTP_2_CTECH-US-PANASONIC-JOBS

Reméljük, hogy megtalálja a helyes irányt a szebb napokat is látott vállalat, akárcsak az újra feltámadó Sony tette nemrég.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés