Connect with us

technokrata

Novell Filr: A vállalati Dropbox

Dotkom

Novell Filr: A vállalati Dropbox

A Novell legújabb terméke az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a Novell Filr. A fájlhozzáférési megoldás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről elérjék a vállalati fájlokat, míg az informatikai részleg számára teljes felügyeletet biztosít a megosztott fájlok felett. A Novell a Filr kialakítása során a hálózati fájl- és nyomtatási szolgáltatások fejlesztése terén szerzett kimagasló szakértelmére támaszkodott, és a felhőalapú fájlmegosztási megoldásoktól (például a Dropbox, Skydrive vagy Google Drive) eltérően kimondottan a vállalatok igényeit tartotta szem előtt.

A mobileszközök terjedésével nemcsak a mobileszközök menedzselésére van egyre nagyobb szükség, hanem a mobil tartalmak kezelésére is. A hatékony munkavégzés érdekében elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak bárhonnan elérjék a fájlokat, és közösen dolgozzanak azokon.

NovellLogo

A Gartner egy közelmúltban készített jelentése is rámutat, hogy a fájlok szinkronizálása és megosztása kritikus fontosságú azon szervezetek számára, ahol jelentős a mobil munkaerő, és felmerül a BYOD trendhez való alkalmazkodási igény. „Számításaink szerint az informatikai szervezetek ilyen jellegű szolgáltatásai egyre keresettebbek lesznek, miközben a vállalatok a biztonságra és megfelelőségre is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek” – nyilatkozta Monica Basso és Jeffrey Mann, a Gartner két elemzője.

A Novell Filr a Novell mobilitási termékkínálatának legújabb tagjaként a szervezetek meglévő, helyi infrastruktúráját használja, és úgy teszi mobillá a felhasználók által már létrehozott tartalmakat, hogy azok valójában az eredeti helyükön maradnak. Így elkerülhetők azok a biztonsági és megfelelőségi kockázatok, amelyek gyakran felmerülnek, ha a szervezetek külső fél által felügyelt felhőben tárolják adataikat.

unnamed

A Novell Filr az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás, amely a meglévő fájlokkal és fájlkiszolgálókkal is használható, ezáltal érvényben maradhatnak a már korábban is alkalmazott biztonsági követelmények . A megoldás üzembe helyezése minimális időt igényel, ráadásul heterogén környezetekben, Novell Open Enterprise Server és Windows Server platformokon is működik, továbbá eDirectory és a Microsoft Active Directory környezetekbe is integrálható.

Az eszköz biztosítja a vállalaton belüli és kívüli fájlmegosztás részletes felügyeletét webes portálon keresztül, így nem kerülhetnek veszélybe a kulcsfontosságú vállalati adatok. A Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre tervezett ügyfélprogramokkal pedig a felhasználók bárhol, bármikor elvégezhetik feladataikat, és akár offline üzemmódban is hozzáférhetnek tartalmaikhoz.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin