Connect with us

technokrata

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

Dotkom

Maga mögött hagyta a televíziót a Youtube

A Google alelnöke szerint a Youtube már túllépett a televíziókon.

Sok vitát, konfliktust szült már a Youtube helyzete, ám a tényeket nehéz letagadni. A videómegosztó oldal 2005-ös indulása óta gyakorlatilag letartolta a piacot, ezzel alaposan borsot törve a televíziós társaságok orra alá. Nemrégiben egy, a Google hirdetői számára tartott rendezvényen Eric Schmidt a vállalat alelnöke állást foglalt az ügyben. Szerinte azok után, hogy az oldal elérte a havi 1 milliárd egyedi látogatót, egyértelmű, hogy a szolgáltatás maga mögött hagyta a szokványos televíziót. Az alelnök elmondta, hogy a Youtube várhatóan tovább növeli a látogatói számát, hiszen hamarosan harmadik világbéli országokban is elérhető lesz.

eric-schmidt

Schmidt szerint a videómegosztó portál nem tekinthető a televízió utódjának mivel egy teljesen új felfogást igényel a felhasználóktól. Mivel eddig elég volt leülni a készülékek elé, és egy kész, már összeállított anyagot láthattunk, addig most nekünk kell megtalálni a szájízünkre valót. A videómegosztó portál a jövőben tovább színesedik, hiszen hamarosan élő koncerteket, műsorokat is megnézhetünk rajta.

youtube

Érdekesség, hogy a Google többször is megpróbált betörni a televíziók piacára a Google TV-vel, ám a szolgáltatás nem hozott átütő sikert, a termék népszerűsége messze elmarad a várttól. Valószínű, hogy ezen szolgáltatás sikertelensége miatt is átgondolták a kérdést a keresőóriásnál, és arra jutottak, hogy érdemesebb a már amúgy is hatalmas népszerűségnek örvendő Youtube-ot reklámozni a kvázi ismeretlen Google TV helyett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin