Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siri nem felejt!

Dotkom

Siri nem felejt!

Az Apple 2 évig őrzi meg a Siri által rögzített beszélgetéseket.

Hosszú évek óta tartja magát az a mondás, hogy az “elefánt nem fejelt”. Mostantól hozzácsaphatjuk a “Siri nem felejt”-et is, legalábbis erre utalnak a Wired által megszerzett információk. Az amerikai portál által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy az Apple beszédfelismerő szolgáltatása 2 évig megőrzi a felhasználókkal folytatott beszélgetéseket.

Az oldal persze sietve megkereste az Apple szóvivőjét, aki alátámasztotta az információkat, bár igyekezett leszögezni, hogy az adatok feltörhetetlenek, és csak elemzésekhez használják őket.

siri-data-stored-two-years

Mivel nap mint nap milliók használják a Sirit, így az általa a felhőbe mentett adatok mérete rövid idő után tárolhatatlannak bizonyulna. Az Apple erre azt találta ki, hogy a szolgáltatás minden egyes beszélgetést ellát egy sorszámmal. Fél év elteltével a Siri törli a hangfájlhoz kapcsolódó adatokat, és csak magát a fájlt őrzi meg, ezt is csak 18 hónapon át. Reméljük, hogy mindezen információk nagy segítségére lesznek a kaliforniai vállaltnak, hogy tovább javítsa a mostanság kissé gyengélkedő beszédfelismerő szolgáltatását, és lehetősége nyíljon rá, hogy még több piacon megjelenhessen az intelligens asszisztens.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés