Connect with us

Hirdetés

technokrata

Etikátlan magatartás miatt perlik a Google-t

Dotkom

Etikátlan magatartás miatt perlik a Google-t

A Fairsearch szerint a Google etikátlanul bánik a keresőpiacon lévő hatalmával.

Nem tetszik a Fairsearch.org nevű koalíciónak a Google viselkedése. A többek között a Nokiát, az Oracle-t, és a Microsoftot is magában foglaló szervezet a mobil és az online keresőpiacon szeretné megvalósítani tisztességes verseny intézményét. A Google állításuk szerint épp ezzel ellentétesen viselkedik, mivel a gyakorlatilag monopól helyzetben lévő vállalat megsérti a szabad választás lehetőségét. Állításukat az Android rendszer keresési beállításaival támasztották alá, mivel a mobil operációs rendszerben alapértelmezettként működik a Google keresője, a baj csak az, hogy nem is változtathatunk. Továbbá sérelmezték, hogy a kaliforniai vállalat úgy programozta a kereső algoritmusát, hogy a találatok sorrendjében előnyt élvezzenek a saját termékeik, illetve a fizetett hirdetések.

gsmarena_001-7

A koalicíó európai bizottság számára eljuttatott üzenetében Thomas Vinje a szervezet szóvivője kiemelte, hogy a Google megtéveszti a felhasználókat a viselkedésével, mivel nem bízza rájuk a szabad választás lehetőségét. A további szankciók elmulasztása félő, hogy tovább bátorítaná a már amúgy is manipulatívan viselkedő keresőóriást.

google-stromtroopers

Akárhogy is alakuljon az ügy, a Fairsearch koalició tagjainak gyakorlatilag semmi esélye nincs megtörni a Google mobilpiacon tapasztalható 98%-os részesedését, így maximum apróbb változásokra számíthatunk a keresőóriástól, 180 fokos fordulatra nem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés