Connect with us

Hirdetés

technokrata

Séta közben meghekkelnek

Dotkom

Séta közben meghekkelnek

Idén is lesz Ethical Hacking konferencia.

Ezúttal is számos újonnan felfedezett biztonsági rés bemutatásával jelentkezik az idei Ethical Hacking konferencia. A május 9-én megrendezendő eseményen lesz többek közt célzott támadás iOS eszközök ellen, megvizsgálják a felhőalapú antivírus szolgáltatások biztonságosságát, illetve egy képzelt, de valóság inspirálta számítógépes incidens meglepő kivizsgálására is sor kerül.

 

EH_Logo

Új helyszínen, immár hatodik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont. „Tavaly 400 fővel a helyszín befogadóképességét feszegettük, ezért idén új helyen, a Lurdy Ház mozijában alakítjuk ki az esemény helyszínét, mely 500 résztvevő befogadására képes” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. A szakember hozzátette, hogy a helyszínen kívül minden más változatlan marad, vagyis idén is izgalmas törésekkel, élő hekkelésekkel, újonnan felfedezett biztonsági rések demonstrálásával jelentkeznek, és felvonultatják előadóként a szakma legjobbjait.

Foti_Marcell_NetAcademia_webre

Törések földön és égben

Előfordul, hogy egy informatikai eszköz nüansznyi dolgokban jobb a konkurenseinél, ám éppen ezek az egyedi megoldások, kényelmet szolgáló funkciók okozzák a felhasználók vesztét. Tomcsányi Domonkos a Boadree Zrt. képviseletében az iOS rendszerek egyedi WiFi hotspot kezelésében mutat olyan réseket, melyek segítségével akár séta közben fel lehet törni a mit sem sejtő felhasználók iOS eszközeit és átvenni felettük a teljes hatalmat. Balázs Zoltán, a Deloitte IT biztonsági szakértője azt vizsgálja, milyen kliens oldali védelmek léteznek a bankokat támadó trójaiakkal és a rosszindulatú böngésző-kiegészítőkkel szemben, azok mi ellen védenek ténylegesen, illetve mi ellen nem.

ethical-hacking-2012-1

Marosi Attila etikus hekker előadásában a vírusirtó szoftverek lerázására tesz kísérletet, viszonylag egyszerű trükkök alkalmazásával igyekszik majd átlépni az utolsó védelmi vonalat – az Ethical Hacking konferencián kiderül, hogy sikerül-e. Hasonló területre, ám már a felhőbe invitál Buherátor előadása is, melyben a Silent Signal biztonsági szakértője a felhőalapú antivírus szolgáltatások legfontosabb veszélyeire hívja fel a figyelmet.

ethical-hacking-2012-4

Izgalmasnak ígérkezik a valós számítógépes incidens ihlette nyomozás is, amit Vida Zsolt, a T-Systems Magyarország rendszermérnöke hajt végre. Ennek során egy, a rendszerbe betörő hekker által hagyott nyomokon végigjárva keresi a választ a Ki csinálta?, Mikor csinálta? és Mit csinált? jellegű kérdésekre.

ethical-hacking-2012-3

Az Ethical Hacking konferencia programja folyamatosan bővül, melyről a www.netacademia.hu/konferencia címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés