Connect with us

technokrata

Magára haragította Kínát az Apple

Dotkom

Magára haragította Kínát az Apple

A kínai média erősen bírálja a kaliforniai vállalatot.

Nem áll túl jól az Apple szénája a több mint 1 milliárd lakossal rendelkező Kínában. A kaliforniai óriásnak ugyanis meggyült a problémája a kínai kormánnyal, amely így valóságos össztűz alá vetette a vállalatot. Az egész esemény a kínai köztévében bemutatott filmecskével indult, melyben azt részletezték, hogy az Apple hátrányos helyzetbe hozza az ottani vásárlókat. Az egészet tetőzte, hogy a helyi, Weibo névre hallgató Twitter konkurensre több, ottani ismert celeb is posztolt, melyben az amerikai vállalatról tettek különféle nem túl pozitív megjegyzést. A probléma csak az volt, hogy rövidesen kiderült, hogy az egész megrendezett, és a hírességeket a kínai kormány kérte fel erre a nem túl dicsőséges cselekedetre.

chinese-smartphones

Az elmúlt időszakban sem csillapodtak a kedélyek, a People’s Daily az állami magazin több cikkében is az amerikai vállalattal foglalkozik, néhány nappal ezelőtt például legalább fél oldal szólt csak az amerikai óriásról, az ott lévő cikkekben pedig nagyfokú sértettségnek adtak hangot. Ennek oka mindössze annyi volt, hogy az Apple egyik magas rangú vezetője nem fogadta az újság szerkesztőjét amikor az interjút akart vele készíteni.

apple-china

A borús hangulat oka vélhetően az amerikai kormányhoz köthető. Az ottani kormány ugyanis figyelmeztette a távközlési szolgáltatókat, hogy ne vásároljanak a kínai ZTE vagy Huawei hálózati termékeiből mivel azok a kínai kormány magas befolyása miatt kockázatot jelentenek a nemzetre. Erre reagálva a kínaiak pedig “megtámadták” azt, amely vállalat sok kínai szemében egyet jelent Amerikával.

China iPad Dispute

Az igazi ok vélhetően jó ideig nem kerül még napvilágra, ám az Apple-nek mindenképpen igyekeznie kell mihamarabb megoldani a problémát, ha nem akarják, hogy egy milliárdos piacot veszítsenek el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin