Connect with us

technokrata

Nagy sebességre vált az Ericsson

Dotkom

Nagy sebességre vált az Ericsson

Egy terabites optikai kapcsolatot tesztelt az Ericsson és a Telstra.

Az Ericsson  bejelentette az 1 Tbps (terabit/másodperc) sebességű optikai átviteli berendezése sikeres tesztelését a Telstra üvegszáloptikai hálózatán. Egy terabit 1000 gigabitnek felel meg.

Az ausztrál Sydney és Melbourne városok közötti 995 kilométeres optikai kapcsolaton végrehajtott sikeres teszt bizonyítja, hogy valós hálózati környezetben is lehetséges az 1 Tbps technológia telepítése. Tehát amikor ez technológia kereskedelmi forgalomba kerül majd, a mobilszolgáltatók könnyűszerrel kielégíthetik az utóbbi évek megnövekedett kapacitásigényét, sőt a technológia idővel egészen új távlatokat nyithat az infokommunikáció területén.

Ericsson_logo2

Az Ericsson a közelmúltban jelentette be, hogy a Telstra számára szállítja majd az SPO 1400 terméket, a legújabb optikai átviteli platformot (POTP) a metro, valamint az MHL 3000 terméket a távolsági (long-haul) alkalmazásokhoz, 100 Gbps sebességű szolgáltatási támogatással. A teszt során egy 1 Tbps vonali kártyát próbáltak ki az MHL 3000 termékben.

telstra

Az Ericsson terabites megoldása – amelyet a teszt során alkalmaztak – számos fontos előnyt kínál: az optikai jellemzők szoftveresen konfigurálhatók; innovatív frekvenciacsomagokat tartalmaz a nagy spektumhatékonyság érdekében; valamint fejlett  korai hibajavítást is nyújt a kommunikációs csatorna kiváló teljesítménye érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin