Connect with us

technokrata

Itt van Beyoncé telefonszáma!

Dotkom

Itt van Beyoncé telefonszáma!

Persze nem önként, hanem a hekkerek „áldásos” tevékenysége révén. Érintett többek Mel Gibson, Ashton Kutcher, Beyoncé, Arnold Schwarzenegger, de még a First Lady is. Még a telefonszámuk is napvilágra került.

Vizsgálatot indítottak kedden az amerikai szövetségi hatóságok, mert hackerek a jelek szerint eltulajdonították Michelle Obama amerikai first lady, Joe Biden alelnök, valamint több hivatalos személy és híresség pénzügyi adatait.

exposedsu

Egy weboldal, amely az eredetileg Szovjetunió számára kijelölt .su végződésű domain kiterjesztést használja, összesen 17 ismert személy állítólagos társadalombiztosítási számát, banki és hitelképességi adatait, valamint telefonszámát és címét tette közzé. Az oldal üzemeltetői nem indokolták meg tettüket, de egy Twitter-bejegyzésük a sajtójelentések szerint rendőrségellenes tartalmú.

mel gibson

A feltételezett károsultak közé tartozik többek között Robert Mueller, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, Eric Holder igazságügyi miniszter, Hillary Clinton volt külügyminiszter, Arnold Schwarzenegger, Kalifornia és Sarah Palin, Alaszka exkormányzója, valamint Mel Gibson, Jay-Z, Beyoncé,  Ashton Kutcher, Hulk Hogan, Britney Spears, Donald Trump, Kim Kardashian és Paris Hilton.

arnieAz ügyben az elnökök és vezető kormányzati politikusok védelméért felelős Secret Service és az FBI, valamint az Equifax hitelképesség-vizsgáló magáncég is vizsgálatot indított. Utóbbi elismerte, hogy négy ügyfelének adataihoz illetéktelenek fértek hozzá.Több szakértő ugyanakkor kétségét fejezte ki a weboldalon nyilvánosságra hozott adatok hitelességével kapcsolatban. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin