Connect with us

technokrata

A németeknél betilthatják a Google Maps-et

Dotkom

A németeknél betilthatják a Google Maps-et

Ha a Microsoft elintézi, hamarosan nem lesz Google térképszolgáltatás Németországban.

A Microsoft és a Google egy kemény szabadalmi háborút folytat Németországban, ahol a tét nem kisebb, mint hogy a német felhasználók nem tudják majd használni a Google Térképet. Az EP0845124-es számú szabadalmat még 1996-ban nyújtotta be a Microsoft, ami alapján most azt kéri a müncheni bíróságtól a vállalat, hogy tiltsa be a Google térképszolgáltatását az országban. A legnagyobb gond az, hogy a Google nem tudja meggyőzni a bírót arról, hogy nincs szabadalomsértés.

Ha a Microsoft nyer, úgy kérni fogja a bíróságot, hogy állítsa le az alperes térképszolgáltatását mind az interneten és a készülékeken (legalább a Motorolákon) egyaránt.  A legrosszabb esetben a Chrome leállítása is szóba jöhet az országban, ameddig az nem függeszti fel a Google Maps támogatását a böngészőn keresztül.

Ami viszont valószínűbb, hogy a Microsoft és a Google megegyezik egymással, az egyik fizet a másiknak a szabadalom felhasználásáért. A Microsoft szóvivője ezt a megegyezést „egy háború befejezésének” tartaná. A vállalatnak pedig jól jönne egy kis extra bevétel az egymilliárd eurós pénzbírság megfizetéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin