Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

Dotkom

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

A Microsoft hazai képviselete válaszolt a Digitális Oktatási Alapcsomag és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításával kapcsolatos kérdéseinkre.

Tavaly év végén stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Microsoft, melynek keretében a Microsoft részt vesz az évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagnak a kidolgozásában, és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításában is. Az együttműködés részleteiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy digitális tananyagoktól kezdve internete korrepetálás és oktatójátékok is lesznek a portálon.

– A Microsoft csupán technikai támogatást nyújt a kormánynak, segít a koncepció kidolgozásában és átadja az eddig elkészült tanulmányokat, demó rendszereket, ami a véglegesen kialakítandó rendszer alapja lehet. Célja, hogy a hazai oktatás számára rendelkezésre álljon egy képzési portál, amely egyebek mellett a diákok ismereteinek elmélyítését, hátrányok ledolgozását segíti, ami minden Magyarországon működő vállalkozásnak, így a Microsoftnak is hosszú távú érdeke. A tervek szerint a koncepció kidolgozását követően a kormányzat egy nyílt közbeszerzési pályázaton magyar vállalatok közül választja majd ki azt, aki a portál megvalósításáért felel. – mondta kérdésünkre Sagyibó Viktor, a Microsoft kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

– Tudomásunk szerint ez egyelőre nem dőlt el, hogy .net alapon készül-e a portál, de a koncepció kidolgozásakor figyelembe veszik ezt a fejlesztői platformot is. A kormánnyal kapcsolatos együttműködés keretében a Microsoft csupán javaslatot tett arra, hogy mely funkciók lennének hasznosak a magyar oktatás számára. Ezek alapján a Képzési Portál lényege, hogy a diákokat segítse az otthoni tanulásában, mégpedig úgy, hogy a saját tudásszintjéhez igazodva ajánl fel anyagokat a továbbfejlesztéshez. Digitális tananyagokat, korrepetitorokat, oktatójátékokat, szakköröket és így tovább. – felelte kérdésünkre Sagyibó Viktor.

 

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés