Connect with us

technokrata

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

Dotkom

Közbeszerzésen dől el majd, hogy ki fejleszti a Nemzeti Közoktatási Portált

A Microsoft hazai képviselete válaszolt a Digitális Oktatási Alapcsomag és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításával kapcsolatos kérdéseinkre.

Tavaly év végén stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Microsoft, melynek keretében a Microsoft részt vesz az évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagnak a kidolgozásában, és a Nemzeti Közoktatási Portál kialakításában is. Az együttműködés részleteiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy digitális tananyagoktól kezdve internete korrepetálás és oktatójátékok is lesznek a portálon.

– A Microsoft csupán technikai támogatást nyújt a kormánynak, segít a koncepció kidolgozásában és átadja az eddig elkészült tanulmányokat, demó rendszereket, ami a véglegesen kialakítandó rendszer alapja lehet. Célja, hogy a hazai oktatás számára rendelkezésre álljon egy képzési portál, amely egyebek mellett a diákok ismereteinek elmélyítését, hátrányok ledolgozását segíti, ami minden Magyarországon működő vállalkozásnak, így a Microsoftnak is hosszú távú érdeke. A tervek szerint a koncepció kidolgozását követően a kormányzat egy nyílt közbeszerzési pályázaton magyar vállalatok közül választja majd ki azt, aki a portál megvalósításáért felel. – mondta kérdésünkre Sagyibó Viktor, a Microsoft kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

– Tudomásunk szerint ez egyelőre nem dőlt el, hogy .net alapon készül-e a portál, de a koncepció kidolgozásakor figyelembe veszik ezt a fejlesztői platformot is. A kormánnyal kapcsolatos együttműködés keretében a Microsoft csupán javaslatot tett arra, hogy mely funkciók lennének hasznosak a magyar oktatás számára. Ezek alapján a Képzési Portál lényege, hogy a diákokat segítse az otthoni tanulásában, mégpedig úgy, hogy a saját tudásszintjéhez igazodva ajánl fel anyagokat a továbbfejlesztéshez. Digitális tananyagokat, korrepetitorokat, oktatójátékokat, szakköröket és így tovább. – felelte kérdésünkre Sagyibó Viktor.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin