Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leáldozóban az anonim internetezés Kínában

Dotkom

Leáldozóban az anonim internetezés Kínában

Ha kínos egy weboldal vagy egy bejegyzés, a hatóságok törölhetik, rosszabb esetben akár fel is kutatnak,

Az Országos Népi Gyűlés (parlament) állandó bizottságának döntése értelmében a jövőben az internetezők személyazonosságának kilétére fokozottabb hangsúlyt helyeznek, nekik az internetes és a telekommunikációs szolgáltatóknál is valódi nevükkel kell regisztrálni magukat.

CHINA_INTERNET_police_4_(600_x_472)

Az új rendelkezés értelmében az internetre felkerülő posztokat és oldalakat jogukban áll törölni a hatóságoknak, amennyiben úgy ítélik meg, hogy azok “illegális” információkat tartalmaznak. Ilyen esetben a hivatalos szervek a szolgáltatóktól az információ forrásának, a személyazonosságnak a felfedését is kérhetik.

china

Az online adatvédelem megsértésének megakadályozására és felszámolására a hatóságok minden technikai vagy más szükséges eszközt felhasználhatnak – olvasható a rendelkezésekben. Az új szabályozást annak kritikusai a szólásszabadságot korlátozó lépésnek tekintik, ezzel ugyanis a blogokon és mikroblogokon megjelenő posztok, vélemények “feladói” is visszakövethetővé válnak. A rendelkezések ezen túl – jegyzik meg sokan az interneten – számos dolgot nem definiálnak, többek között az “illegális információk” fogalmát, ez pedig így igen tág értelmezésre ad lehetőséget. (MTI)

china-internet460



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés