Connect with us

Hirdetés

technokrata

A „nagy adat” megszelídítése ügyfélintelligenciával

Dotkom

A „nagy adat” megszelídítése ügyfélintelligenciával

A Harvard Business Review jelentése bemutatja, hogyan teremthető hozzáadott érték a Big Data-ból ügyfélintelligencia-eszközök segítségével.

A ma jellemzően korlátozott erőforrásokkal rendelkező vállalatok számára kulcsfontosságú a „nagy adat” elemzése és a benne rejlő összefüggések feltárása az értékesítési és marketingtevékenység hatékonyságának növelése szempontjából – derül ki a Harvard Business Review Insight Center októberben publikált riportjából, amely azt mutatja be, hogy a szervezetek hogyan nyerhetnek mélyebb betekintést és nagyobb értéket a Big Datából ügyfélintelligencia-megoldások segítségével. Ezek az eszközök azonban számos más módon is segíthetik egy szervezet marketingtörekvéseit – lehetővé teszik például, hogy egy vállalat integrált marketingtevékenységet valósítson meg. A mindezt támogató integrált marketingmenedzsment megoldások piacát vizsgálta a Gartner egyik legújabb jelentésében, amelyben a vezetők közé sorolta a SAS-t.

Az említett Harvard Business Review riport egyik cikke a McKinsey & Company két tanácsadója, Manish Goyal és Homayoun Hatami részvételével zajlott őszi webes szemináriumon elhangzottakat foglalja össze. A beszámoló kiemeli, hogy bár napjainkban a szervezetek korlátozott erőforrásokkal kénytelenek gazdálkodni, továbbra is szeretnének jelentős növekedést elérni. Jelenleg minden korábbinál nagyobb mennyiségű és többféle adat áll a rendelkezésükre, beleértve az internetről és a közösségi médiából származó valós idejű adatokat is. A cégek rendkívüli eredményeket érhetnek el azáltal, hogy feltárják az ezen adatokban rejlő összefüggéseket, valamint konkrét tervekké konvertálják és a frontvonalban dolgozó értékesítőkkel is megosztják azokat. Mindebben fontos szerepet töltenek be a megfelelő eszközök és a technológia, de még nagyobb jelentőségű az analitikus képesség, a meghatározott területekre összpontosítás és az elkötelezett vezetés. Ez utóbbira jó példa a Google és a Procter & Gamble, amely vállalatok vezetői határozottan támogatják az adatok döntéshozatalban történő felhasználását.

A beszámoló felhívja a figyelmet arra, hogy a Big Data kiaknázásával a vállalatok nagyobb bevételi lehetőséget jelentő mikropiacokat azonosíthatnak be – például egy meghatározott fogyasztói szegmenst vagy egy földrajzilag jól behatárolható csoportot. A „nagy adat” tehát másféle felfogást tesz lehetővé a szervezetek számára: ahelyett, hogy a jelenlegi vevőik múltbeli adataira összpontosítanának, a piacon meglévő lehetőségekre irányíthatják a figyelmüket.

A SAS élmezőnyben az integrált marketingmenedzsment eszközök piacán

A fenti Harvard Business Review riport középpontjában álló ügyfélintelligencia-eszközök azonban számos más módon is támogathatják egy szervezet marketingtevékenységét. Lehetővé teszik például, hogy egy vállalat integrált marketingmenedzsmentet valósítson meg, amely a nyereséges bevételnövekedést ösztönző ügyfélközpontú üzleti stratégia szerves része. Ennek során az igazi érték az integrált megközelítésből jön létre, amely összekapcsolja a marketingműveleteket a többcsatornás kampányvégrehajtással. Ez esetben a szakemberek minden egyes marketingtevékenység esetén pontosan meg tudják határozni annak pénzügyi, működési és ügyfélre gyakorolt hatását.

A mindezt támogató integrált marketingmenedzsment eszközök piacát vizsgálta a Gartner egyik legújabb jelentésében, amelyben a SAS-t a vezetők síknegyedébe sorolta a piacot grafikusan ábrázoló ún. Magic Quadrantban (mágikus négyszögben). „Az ügyfeleink drámaian növelik marketingteljesítményüket és a vásárlóik jövedelmezőségét azáltal, hogy minden többcsatornás marketingkampányuk alaposan megtervezett, célzott, végrehajtott, menedzselt és valós időben finomhangolt.” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Wilson Raj, a SAS Customer Intelligence megoldásért felelős globális vezetője.

A CRM többcsatornás kampánymenedzsment termékek piacán szintén a vezetők közé sorolt3 SAS integrált marketingmenedzsment megközelítésének köszönhetően a szakemberek megérthetik az ügyfeleket, intelligensebb marketingdöntéseket hozhatnak, lerövidíthetik a piacra kerülési idő, növelhetik az ügyfél-jövedelmezőséget és a vevői élményt, csökkenthetik a marketing-végrehajtás költségeit és fokozhatják a marketing terület önállóságát és gyorsaságát. A SAS Customer Intelligence az integrált vállalati marketing megoldások legátfogóbb készlete jelenleg a piacon. Az eszközkészlet olyan megoldásokat kínál, mint a vevőiélmény-elemzés, a marketingautomatizálás és -optimalizálás, a digitális marketing és a valós idejű döntéstámogatás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés