Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jöhetnek a fagyok

Dotkom

Jöhetnek a fagyok

Az LG Athena Inverter V hőszivattyú jobb hatásfokú fűtést biztosít, környezetbarát előnyökkel bír és kevesebb energiát fogyaszt

 Az LG  inverteres levegő–levegő hőszivattyúja, az LG Athena Inverter V split oldalfali légkondicionáló környezetbarát, energia- és költségtakarékos megoldást kínál a fűtési szezon közeledtével is. A berendezés kialakításánál arra törekedtek, hogy hideg időben, szélesebb fűtési tartomány mellett is optimális teljesítményt nyújtson. A készülék az elektromos fűtőtestekhez képest akár 80%-kal csökkentheti a teljes energiafogyasztást.

 A továbbfejlesztett inverter-technológia hatásfoka felülmúlja a hagyományos fűtési berendezések hatásfokát és kiváló energiatakarékossági jellemzőivel alacsony üzemeltetési költséget biztosít. Az LG Athena Inverter V a hőmérséklet hirtelen süllyedése esetén is, magas áramfogyasztás veszélye nélkül képes megőrizni a lakás melegét. Az elektromos fűtőtestekhez képest a készülék akár 80%-kal csökkentheti a teljes energiafogyasztást. Számokkal kifejezve ez azt jelenti, hogy az LG Athena Inverter V 5,6-os fajlagos fűtési hatásfokkal (COP), vagy más néven energiahatékonysági tényezővel rendelkezik. Ez az érték jelentősen meghaladja a hagyományos hőszivattyúkra jellemző értéket, vagyis az LG Athena Inverter V egységnyi energiából jóval több hőt képes előállítani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akár ugyanannyi hőt képes biztosítani, mint négy hagyományos elektromos fűtőegység, de ehhez az eredményhez a négy fűtőtest által felhasznált energiának csupán az ötödét használja fel. Az LG Athena Inverter V még -15 C°-os külső hőmérséklet esetén is biztosítja a fűtést.

 A nagyobb fűtési hatékonyság érdekében az LG a légáramlás javítására fektette a hangsúlyt legújabb hőszivattyúja megalkotásakor. Az LG Athena Inverter V modellt a megfelelő légáram biztosítása érdekében nagyobb méretű ventilátorlapátokkal, valamint több függőleges és vízszintes lamellával szerelték fel. A meleg légáram eljut a legtávolabbi sarkokba is, gyors és egyenletes fűtést eredményezve.

Az energiafogyasztás csökkentése a környezetvédelem szempontjából is jelentős előnyökkel jár. A hőszivattyúk — akárcsak a nap- vagy a szélenergia — fenntartható fűtési megoldást kínálnak, azaz csökkentik a széndioxid-kibocsátást. Ez úgy lehetséges, hogy a hőszivattyúk egy valóban megújuló energiaforrást aknáznak ki: a levegőt. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) hőszivattyúkkal foglalkozó központja által készített felmérés szerint a hőszivattyúk használata jelenleg 157 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátást jelent évente, amely a világ szén-dioxid kibocsátásának a 0,7%-a.

Az LG Athena Inverter V kiváló teljesítménye okán a belső tereket meglepően rövid idő alatt képes felfűteni. A tesztelés során a készülék a korábbi fűtési rendszerekhez viszonyítva 6,3-szor gyorsabban fűtötte fel a helyiséget.

Az LG Athena Inverter V kiemelkedően egészségtudatos választás. Az LG egyedülálló Plasmaster technológiája és méhsejtszerkezetű légszűrői (Honeycomb szűrő) védelmet nyújtanak a kórokozók, baktériumok és vírusok ellen, így tisztább, egészségesebb levegőt garantálnak.

 

Az LG hőszivattyú további előnye, hogy optimális levegőáramlási jellemzőiből adódóan kivételesen alacsony, mindössze 17 dB-es zajszinten üzemel. Az LG Athena Inverter V teljesen észrevétlenül és hangtalanul működik, amely különösen az éjszakai órákban fontos szempont.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés