Connect with us

technokrata

Fizetett az Apple

Dotkom

Fizetett az Apple

Miután kiderült, hogy jogtalanul használtak egy híres jelképet, az Apple kifizette az igényelt összeget az SBB-nek.

A 2012-es év nem botránytól mentes az Apple számára. Kezdődött a sorozatos per hullámmal, majd nem sokkal később folytatódott az iPhone 5 és iOS 6 megjelenésével. Az egyik legkínosabb, és talán leginkább érthetetlen per az iPad-hoz, és annak rendszeréhez az iOS 6-hoz kapcsolódik. Történt ugyanis, hogy a legújabb iOS megjelenésével az Apple a készüléken található óra ikont megváltoztatta, éppen olyanra mint a svájci vasút évtizedek óta  használt szimbolikus védjegye.

Több sem kellett a  Schweizerische Bundesbahnen-nek, mint a jogok tulajdonosa azonnal perre ment, és megtámadta az Apple-t. Az eset azért is meglepő, mert a gyártó az utóbbi időkben fennhangon hangoztatja, hogy a levédett szabadalmakat törvénytelenül nem szabad felhasználni, s ez utóbbit erősítheti az a tény, hogy nemrég hatalmas összeget ítélt meg a kalifornai cégnek a Samsunggal folytatott per során. Ezek után pont ők nem figyeltek erre oda, és használtak fel egy meglehetősen ismert jelképet.

Becsületükre váljék, hogy az ügyben a lehető leghamarabb intézkedtek, és kifizettek, egy  vélhetően nem csekély összeget. Bár az SBB közleményében azt írta, hogy nem a pénz, hanem a tiszta jogi helyzet a legfontosabb, azért biztosan nem jött rosszul az a pár dollár. Mindenesre mi, felhasználók örülhetünk, hiszen egy újabb, felesleges jogi csatározás végére érkezett a két vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu