Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyenre még nem volt példa: Bocsánatot kért az Apple vezére!

Dotkom

Ilyenre még nem volt példa: Bocsánatot kért az Apple vezére!

Tim Cook elnézést kért a térképszolgáltatás körüli problémák miatt.

Amióta az Apple a PC gyűlölő kis közösség és a profi grafikusok köréből a világ egyik legértékesebb cégévé nőtte ki magát, jó néhány botrány kísérte útját. Emlékezzünk csak a 2000-es év egyik sajtóvisszhangjára mikor is az akkor bemutatott Power Mac G4 Cube, a szuper csöndes, aktív hűtés nélküli mac mini előd, amely egy nem túl megterhelő feladat közben is képes volt túlmelegedni vagy lefagyni.

 

Említhetném még példának a 2 évvel ezelőtti Antenna-gate botrányt, mely során az iPhone 4 antennájával akadt probléma. Steve Jobs az ilyesféle problémákat mindig fölényes lazasággal intézte, utóbbi esetében a fogyasztók megkapták a “nyugi, ez csak egy telefon” vagy a “fogd máshogy” válaszokat. Ám Steve Jobs már nincs, van helyette Tim Cook, aki nem ennyire lazán intézi az ügyeket. Olyannyira, hogy nem volt rest bocsánatot kérni az iOS 6-ban debütált, és mára internetes mémmé lett Apple Maps miatt.

A cégvezető nem győzi sajnálatát kifejezni a bocsánatkérő levélben, sőt odáig merészkedett, hogy a konkurencia termékeit ajánlja addig, amíg az Apple ki nem javítja a hibás térképadatbázist.  Így például azt javasolja, hogy próbáljuk ki a Bing-et, a MapQuest-et, vagy akár  helyezzük ki ikon formájában a web alapú Google  vagy a Nokia Maps-et.

Utóbbihoz készítettek egy oldalt az Apple.com-on. A lépés mindenképpen korrekt, és egyúttal meglepő, hiszen eddig ilyesfajta vállalati kommunikációra az Apple-től nem volt példa. Reméljük, hogy amellett, hogy igyekeznek elkerülni az ilyesféle problémákat, ha mégis beütne a krach akkor hasonló tisztességes választ intéznek a felhasználók felé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés