Connect with us

technokrata

Rekordmagasságban, 700 dollár felett zárt az Apple

Dotkom

Rekordmagasságban, 700 dollár felett zárt az Apple

Az iPhone 5 jótékony hatással van az Apple részvényeire, a befektetők vidám hangulatban vannak. Márciusban lépte át a hatszázas szintet, jelenleg 702 dolláron van.

Az iPhone 5-ös telefonok megjelenése miatt lépték át az Apple-részvények a 700 dollárt, miután az előrendelések már az első napon meghaladták a 2 millió készüléket. Az Apple, amely a múlt hónapban rövid időre többször is elfoglalta már a csúcsot, úgy tűnik, most huzamosabban letaszította a Microsoftot a legnagyobb tőzsdei értékű amerikai nagyvállalatot megillető piedesztálról.

Az Apple-részvények márciusban érték el a 600 dollárt. A Dow Jones összesítése szerint a papírok az elmúlt egy hónapban 5, az elmúlt egy év során pedig 73 százalékkal drágultak. A 700-asok klubjának – vagyis az olyan részvényeknek, amelyeknek ára meghaladja 700 dollárt – jelenleg mindössze öt tagja van a New York-i tőzsdén. A frissen felkerült Apple-papírok mellett csak a Berkshire Hathaway A sorozatú részvénye (132770 dollár), a Seaboard (2259 dollár), az NVR (856 dollár) és a Google (715 dollár) részvényei tartoznak ebbe a szűk csoportba.

A kaliforniai San Joséban egyébként kedden az illetékes szövetségi bíró, Lucy Koh elutasította a Samsung Electronicsnak azt a folyamodványát, hogy vonja vissza az előzetes végzést, amely megtiltja a cégnek, hogy Amerikában forgalmazhassa az iPadre feltűnően hasonlító Galaxy Tab 10.1 táblagépét. Az ideiglenes tilalmat Koh bíró még augusztus 24-e előtt rendelte el, amikor az esküdtszék úgy döntött, hogy a Samsung megszegte az Apple hat szabadalmát és 1,05 milliárd dollár bírság megfizetésére kötelezte a dél-koreai céget. A testület ítélete a Tab 10.1-et nem érintette.  A Samsung a bíróság mellet a reklámpiacon sem  adja fel a küzdelmet az Apple-lel szemben és a hét eleje óta hirdetési offenzívát folytat az amerikai cég ellen az Egyesült Államokban. A dél-korai óriás hirdetéseiben azt hangoztatja, hogy okostelefonja, a nyár elején piacra dobott Galaxy S3-A sok tekintetben többet tud, mint a most megjelent iPhone 5. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin