Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zenében is újít az Apple

Dotkom

Zenében is újít az Apple

Zenei téren is kitett magáért a kaliforniai vállalat.

Az iPhone 5 bemutatása után  a gyártó a zenelejátszóira koncentrált, így bemutatásra került az új iPod Touch és Nano is. Melléjük csatlakozott még az új iTunes 10.8 és az új fülhallgató az EarPods is.

iPod Touch:

Az eredetileg 2010-ben megjelent 4. generációs iPod Touch frissítése érkezett meg a mai napon. Az 5. generációs Touch számtalan funkciót örökölt nagy testvérétől az iPhone 5-től, ám tette mindezt úgy, hogy még vékonyabb lett. A 6,1 mm vékony, alumínium hátlapú házba a mérnökök sok újdonságot építettek be. Ilyen a megnövelt, 4″es kijelző, mely szintén 326 ppi részletességű, az A5-ös processzor, vagy az 5 megapixeles iSight kamera.  Ez utóbbi FullHD részletességű videofelvételre is képes, illetve az iPod Touch történetében először LED villanó is került bele. Ő is megkapta az új Lightning névre keresztelt, vékonyabb és kisebb csatlakozót. Egy feltöltéssel 40 órán át hallgathatunk zenét, illetve 8 órán át nézhetünk videót. Rendelkezik gyors töltés funkcióval, így 2 óra alatt a teljes kapacitás 80%-ra feltölthetjük, a 100%-hoz viszont 4 óra szükséges. A megújult formák mellé új színek is érkeztek,  az eddigi fehér és fekete mellé megérkezett a kék, a sárga, és a halványpiros is.  Akárcsak az iPhone 5, ez is iOS6-al a fedélzetén érkezik, várhatóan a jövő hét folyamán

iPod Nano:

Az idei modellpaletta legnagyobb változásán a Nano ment keresztül. Az eddigi kisméretű, sokak által karóraként használt verziót egy nagyobb, iPhone szerű kivitel váltotta fel. Menürendszere hasonlít az iPod Touchra, azzal a különbséggel, hogy az ikonjai kör alakúak és természetesen nincs AppStore, tehát a beépített programok száma nem növelhető. A Bluetooth-nak hála vezeték nélkül is hallgathatunk zenét. A beépített rádió ilyenkor persze nem működik, ahhoz csatlakoztatnunk kell az EarPods fülhallgatót. Igazán színes egyéniség lett a Nano, nem kevesebb 7 színben kerül a boltok polcaira. Elérhető lesz fekete, lila, világoskék, szürke, zöld, sárga, és halványpiros színekben is.  Egy feltöltéssel 30 óra zene és 3,5 óra videólejátszást bír ki a kis készülék.

 

iTunes:

A külső újragondolása elérte az iTunes alkalmazást is. Az eddigi, meglehetősen régóta lévő felületet egy új, simább váltja.  Megjelent az előzmények funkció, így ha előzőleg egy zenét hallgattunk, az előzmény gombra kattintva megtalálhatjuk és újra meghallgathatjuk. Növelték az iCloud integrációt is, mostantól ha egy zene az iPhone-unkon szólt, hazaérve folytathatjuk a Mac-ünkről. Megjelenése októberre várható.

EarPods:

Az Apple állítása szerint 3 éven át dolgoztak az új fülhallgató létrehozásán, és fülek százait analizálták azért, hogy a minőség a lehető legtökéletesebb legyen. A speciális kialakításnak hála az emberi fülek nagy részéből nem esik ki, ellentétben elődjével, mely sokszor csak a csoda folytán maradt ott. Azért kezeljük fenntartással a dolgot, ugyanis a 30 dolláros ár vagy egy rossz hangminőségű terméket, vagy az év vételét is rejtheti magában, az első tesztek minden bizonnyal hamarosan eldöntik ezt a kérdést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés