Connect with us

technokrata

Az FBI tagadja, hogy tőlük szerezték meg az Apple ID-kat

Dotkom

Az FBI tagadja, hogy tőlük szerezték meg az Apple ID-kat

Az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda szerint nincs bizonyíték arra, hogy egy ügynökük laptopjáról szerezték meg a 12 millió Apple felhasználó adatait.

Dagad a botrány, az FBI pedig mindent tagad. Mint ismeretes, az AntiSec nevű hekkercsoport egy FBI ügynök laptopjáról megszerzett egy listát, melyben 12 millió Apple felhasználó adatai voltak elmentve. Ráadásul a hekkereknek még csak nagyon meg se kellett erőltetniük magukat, ugyanis állításuk szerint az ügynök gépének az Asztalán volt a fájl. Az eleve aggályokat kelt, hogy miért kerülnek ilyen adatok egy ügynök laptopjára és hogy kerültek hozzá. Az AntiSec több millió negyven karakteres UDID-kódot szerzett meg, melyeket annak rendje és módja szerint fel is tettek az internetre (csak egy részét, egymillió felhasználóét, de azoknak a teljes nevét, címét és telefonszámát is).

Állításuk szerint a fájlt Christopher Stangl ügynök gépéről mentették le, aki az FBI Cyber Action Team-jének (kiberbűnüldöző akciócsoport) a tagja. Az AntiSec arra is magyarázatot ad, hogy miért volt a lista a CAT birtokában: megfigyelésre. Ugyanis az UDID-kódokhoz rendelt felhasználókat könnyű beazonosítani és követni a nap bármely szakában.

Az FBI pedig tagad. Szerintük semmi se bizonyítja, hogy a CAT egyik emberének a számítógépéről származnának az adatok és ezt egy Twitter bejegyzésben is megerősítették. Az ügy pikantériája, hogy egy dán e-bűnözés specialista, bizonyos Peter Kruse szintén Twitter fiókjában azt írta, hogy a kiszivárgott információk bizony valódiak, három iEszköze esetén is megtalálta magát. Az Apple egyelőre hallgat.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu