Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a BTel

Dotkom

Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a BTel

A társaság árbevétele 2012 első félévében több mint 200 százalékkal 1,4 milliárd forintra nőtt.

A kecskeméti székhelyű BTel üzemi eredménye az első félévben a tavalyi 25 millió forintról 174 millió forint fölé emelkedett. A társaság adózás utáni eredményét is megduplázta: a tavalyi első félévben elért közel húszmilliós eredmény 2012 első félévében 47 millió forintra emelkedett.

A BTel az elmúlt félévben több jelentős piaci tranzakciót is végrehajtott, továbbá sikeresen, több mint 1,5 milliárd forint bevonásával zárta egyéves kötvényprogramját. A szolgáltatások és az ügyfélkör jelentős bővülésével egyidejűleg az igénybe vett szolgáltatások mértéke is megduplázódott. Az ügyfélkör bővülése során elsősorban a magasabb profittartalmú szolgáltatások irányába tolódott el az értékesítés.

2012. június 6-án lezárult egyéves kötvényprogramból több lépcsőben befolyt, összesen 1,5 milliárd forintot meghaladó új források a társaság saját távközlési hálózatának bővítését, valamint piaci akvizícióit szolgálják. Az elmúlt félév számaiban már láthatóvá vált a 2011 végén az EnterNettől átvett több mint 18 ezer új ügyfél, továbbá a 2012 márciusában megnyitott új gerinchálózat által generált plusz forgalom, illetve az, hogy a műholdas távközlési területen a korábban megkezdett SAT TV szolgáltatás mellett szintén ebben a félévben indította el a társaság szélessávú műholdas internet-szolgáltatását. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés