Connect with us

technokrata

Milliárdok váltak köddé a Facebooknál

Dotkom

Milliárdok váltak köddé a Facebooknál

Napok óta 20 dollár alatt kereskednek a közösségi oldal értékpapírjaival, pedig milyen szépen indult az évszázad tőzsdére vonulása.

Minden csoda három napig tart. Ez többszörösen érvényes a Facebookra, mely nem tud megállni: a zuhanásban. A 38 dolláros nyitóár és a rendkívüli érdeklődés az oldal papírjai után pillanatok alatt 45 dolláros magasságokba röpítette a céget, és aki ekkor el tudta adni a részvényeit, az vállon is veregethette magát, mivel utána már csak veszíteni lehetett rajta. A tegnapi záráskor 19.11 dollárért cserélt gazdát a részvény és félő, hogy már soha nem kerül húsz dollár fölé a Facebook részvények értéke. A közösségi portál amúgy is bajban van, ugyanis tisztán hirdetésekből igyekszik eltartani magát, az online játékokban pedig a Zynga a társa, mely hamarosan magával ránthatja a Facebookot a mélybe, ugyanis a Zynga vezetői mentik kifele a vagyonukat a szintén tőzsdén lévő vállalkozásból.

A Zynga, mely olyan játékokat adott a Facebook közösségének, mint a MafiaWars vagy a FarmVille, plágiummal lett megvádolva. A vádak szerint a Zynga egyszerűen ellopta és lemásolta a játékainak az ötletét, többek közt az Electronic Arts-tól. Nem tett jót az sem, hogy felvásárolták a Draw Something nevű alkalmazást gyártó céget is, ugyanis a játék népszerűsége amilyen gyorsan megugrott, ugyanolyan sebességgel alábbhagyott. A Zynga korábbi játékai sem hoznal már annyi bevételt, mint korábban, hiába a töretlen siker, a régi, fizetős játékosok már a múlté, az új játékosok pedig főként azokból az országokból származik, ahol nem fizetnek egy szalmabáláért 2-3 dollárt. A Zynga részvényei jelenleg 3 dollárt érnek, pedig az elmúlt egy évben adtak érte 15.91 dollárt is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin