Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a Kickstarter Európába

Dotkom

Jön a Kickstarter Európába

Egyelőre még nem kell csomagolnia az európai kezdővállalkozások felfuttatására szakosodott oldalaknak, de Anglia jó támaszpont lehet egy európai megszállásra.

Idén ősszel elindul a népszerű amerikai Kickstarter Egyesült Királyságbeli projekttámogatása, vagyis a brit kezdő vállalkozások is szerezhetnek mecénásokat, támogatókat a termékeikhez. A twitteres üzenetnél többet jelenleg nem tudni, a Kickstarter szóvivője jelenleg több információval nem kíván szolgálni, bővebb tájékoztatást csak későbbre ígértek. Arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy vajon megállnak-e a szigetország határainál vagy esetleg más európai országokban is meg fognak jelenni a jövőben.

Aki nem ismerné a Kickstarter lényegét: az oldalon amerikai start up vállalkozások (kezdő vállalkozások) gyűjthetnek pénzt (adományokat, felajánlásokat, támogatást) termékeik sorozatgyártásához. Erre egy meghatározott idő áll a cégek rendelkezésére. Minél nagyobb összeget ajánl fel valaki, annál komolyabb részesedést kap a termékből. Vannak cégek, melyek egy komolyabb első szállítmányt ad pár tízezer dollárért, de van, aki komplett részesedést kínál a jövőbeni bevételekből. Nem ritka, hogy egy -egy termék annyira sikeres, hogy bár elég lenne 100 ezer dollár is a vállalkozás beindítására, napok alatt összejön a többszöröse. Természetesen nem szeretetből dolgozik a Kickstarter, a befolyt összegek bizonyos százaléka az oldalnál marad, de még így is könnyebb a vállalkozásoknak, mint ha házalni kellene a termékeikkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés