Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az FBI álfórumán bukott le a kártyacsaló banda

Dotkom

Az FBI álfórumán bukott le a kártyacsaló banda

Az Egyesült Államokban és további hét országban egy koordinált rendőri akció keretében 24 kiberbűnözőt fogtak el, akik hitelkártyák adatait lopták el, majd ezeket egymás között interneten cserélgették – közölte az FBI.

Preet Bharara manhattani szövetségi ügyész szerint ez volt a “történelem legnagyobb szabású koordinált nemzetközi bűnüldözési akciója”, amely olyan bűnözők ellen irányul, aki online kereskedtek a lopott hitelkártya- és bankszámla-adatokkal.

 

A gyanúsítottakra az FBI embereinek kétévi beépített nyomozói munkája után csaptak le. A 24 letartóztatott közül 11-et az Egyesült Államokban fogtak el, hatot Nagy-Britanniában, kettőt Boszniában és egyet-egyet Norvégiában, Németországban, Olaszországban, Bulgáriában, illetve Japánban. A nyomozásban az ausztrál hatóságok is segítséget nyújtottak. Az elfogott elkövetők életkora 18-24 év, s néhányukra akár 40 évi szabadságvesztés is várhat. A héten végrehajtott letartóztatások során négy gyanúsítottat nem sikerült kézre keríteni.

Az FBI becslése szerint az akcióval 205 millió dollárnyi további lopást sikerült megakadályozni. A hatóságok 47 céget és közintézményt értesítettek arról, hogy a banki adataikhoz illetéktelenek hozzáfértek. Az FBI emberei egy Carder Profit elnevezésű titkos internetes fórum létrehozásával csalták lépre az elkövetőket. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés