Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Sok az egymilliárd dollár az Instagramért? Pedig féláron vettem.”

Dotkom

„Sok az egymilliárd dollár az Instagramért? Pedig féláron vettem.”

Mark Zuckerberg, a Facebook multimilliomos alapítója akár így is büszkélkedhetne a vezetőségi ülésén, ugyanis kemény tárgyalások áron sikerült ennyire lekufárkodnia az árát az akvizíciónak.

Múlt héten írtuk: a Facebook megvette az Instagramot. Ez akkor mindenkit meglepett. Egymilliárd dollárt adott érte. Ez detto. Az Instagram sokáig az iOs sajátja volt, mivel csak az Apple mobile OS-én volt elérhető az alkalmazás, nemrég viszont kiadták az androidos verzióját, mely rekordletöltést ért el rövid időn belül. Ekkor jött Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, aki meghívta Kevin Systromot, az Instagram alapítóját Palo Alto-i otthonába és három nap alatt meggyőzte, hogy adja el neki egymilliárd dollárért a programját.

A Wall Street Journal értesülései szerint Zuckererg az utolsó pillanatig nem szólt a Facebook igazgatótanácsának arról, mit is tervez, csupán a végeredményt közölte a vezetőségi tagokkal. Az alapító megtehette, mivel a közösségi oldal vezetőségében minden esetben övé a végső szó, vagyis az van, amit ő akar, mivel 57%-os szavazati joga van. Az egymilliárd dollár egy része készpénz, másik része viszont Facebook részvény.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés