Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javulhat a Foxconn alkalmazottak életminősége

Dotkom

Javulhat a Foxconn alkalmazottak életminősége

A Fair Labor Association jelentése után úgy döntött az Apple, hogy javítani kell a Foxconn dolgozóinak élet- és munkakörülményein, a kínai óriásgyár pedig helyeslőleg bólogat.

A jelentés egy elég terjedelmes vizsgálat eredményeként született meg, melyben a Foxconn alkalmazottainak életterét és munkakörülményeit vizsgálták meg, méghozzá oly módon, hogy több ezer dolgozót faggattak ki részletesen a mindennapjaikról. A megfigyelők megállapították, hogy a gyárkomplexum még a kínai törvények által előírt havi túlóraszámot is folyamatosan átlépték, melynek maximalizált havi óraszáma nem haladhatja meg a 36-ot. A csúcsidőszakokban, amikor egy-egy Apple termék a piacra került, átlagosan heti 60 órát vagy még annál is többet voltak kénytelenek dolgzoni a Foxconn alkalmazottai, és többször meg is esett, hogy nem kapott az alkalmazott pihenőnapot, hanem akkor is a gyártósor mellett kellett állnia egész nap.

A Foxconn pedig úgy döntött, hogy harmonizálja a saját túlóratörvényét a kínai munkajogi törvénnyel, így a havi 80 túlórát folyamatosan lecsökkentik 36 órára. Ezek mellett kötelezettséget vállalt abban is, hogy megemelik a dolgozók bérét, miközben több ezer új alkalmazottat vesznek fel a gyárakba, hogy a kiesett túlóramunka ne essen kárba. A Foxconn vezetőségének további terve, hogy javítja a dolgozók biztonsági- és egészségi állapotát. Végül is a kétszeres áron értékesített iPad-ekből csak esik pár jüan a dolgozóknak is, ráadásul így az egyik legvonzóbb kínai munkahellyé válhat a cég.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés