Connect with us

Hirdetés

technokrata

Interjút adott az Anonymous hackerhálózat olasz vezetője

Dotkom

Interjút adott az Anonymous hackerhálózat olasz vezetője

Eközben a pápa mexikói látogatására készült weboldalakat is támadták.

Nagyvállalatok biztonsági informatikusa volt az Anonymous nemzetközi hackerhálózat olasz vezetője, aki márciusban kétszer is betört a Vatikán számítógépes rendszerébe – derült ki az Il Venerdi olasz lapnak adott interjúból.

Az illető öltönyben ment az interjúra és leginkább menedzserhez hasonlított – írja az Il Venerdi, a La Repubblica napilap pénteki melléklete, amelynek sikerült megszólaltatnia az egész világon körözött hálózat egyik vezetőjét. A férfi elmondása szerint a szervezet nemzetközi irányításában is részt vesz.     A találkozó helyszíne egy dél-olasz kisváros volt. Az interjúalany életkorát és interneten használt nickname fedőnevét sem árulta el. Elmondta, saját édesanyja és barátnője sem tudja, hogy ő az Anonymous tagja.       Azt nem titkolta, hogy a múltban több nagy olasz állami és magánvállalat informatikusaként dolgozott, mégpedig a biztonsági szektorban. A hackerszervezet kereste meg és azért csatlakozott, mivel “az állam mindent eltitkol”.     Az Anonymous olasz csoportja márciusban órákra befagyasztotta a Vatikán hivatalos honlapját és betört a Vatikáni Rádió rendszerébe is, ahonnan ellopta és nyilvánosságra hozta a rádió munkatársainak személyes információit. Ez volt az első alkalom, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszerének tartott vatikáni szerverekbe.      Az olasz hackerek az idén bejutottak a Trenitalia olasz vasutak, az Enel energiaszolgáltató, az Equitalia adóhivatal informatikai rendszerébe is, de “a legnagyobb fogás az olasz rendőrség hálózata volt” – mondta az illető.       Bejelentette, hogy a következő hetekben “újabb nagy célpont” támadására készülnek. Magáról annyit mondott, hogy saját számítógépét biztonságosnak tartja, de nem létezik bevehetetlen rendszer. Mobiltelefonja a lehető legegyszerűbb és nem saját nevére vette. Szabadidejében a Carmina Buranát és a Pink Floyd együttest hallgatja.   Mindeközben folyamatos kibertámadásoknak teszik ki a pápai weboldalakat

A mexikói püspöki kar szóvivője mgerősítette pénteken, hogy az ő weboldaluk is elérhetetlenné vált. A hackerek ezzel párhuzamosan videóüzenetet tettek föl társadalmi honlapokra, azt magyarázva, hogy XVI. Benedek útja pártpolitikai célokat szolgál. Szerintük a Nemzeti Akciópárt támogatottságának növelése a szándék a júliusra kitűzött elnökválasztás előtt. A pápa érkezése pontosan egybeesik a választási kampány kezdetével – emelte ki a csoport nevében beszélő ismeretlen.A konzervatív Akciópárt jelöltje a legtöbb felmérés szerint tíz százalékkal le van maradva a baloldali Intézményes Forradalmi Párt jelöltje mögött. Az Anonymous szerint az egyházfő látogatására szánt pénzt sokkal jobban is elkölthetnék, hiszen Mexikóban ötvenmillió ember nyomorog. Ebből a pápa azonban semmit sem fog látni, mert úgy szervezik meg az útját, hogy ne találkozhasson a valósággal – mondták. A hackerek az üzenetben “nagy fekete póknak” nevezték a katolikus egyházat, amely szerintük számtalan bűnt követett el a történelem során, és kitértek arra, hogy a szervezett bűnözők tűzszünetet hirdettek a pápa tiszteletére.  XVI. Benedek közép-európai idő szerint szombaton 00.30-kor érkezett meg Guanajuato repülőterére. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés