Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hipernet a föld alatt – 42 Mbps a metrón

Dotkom

Hipernet a föld alatt – 42 Mbps a metrón

2012. március 23-től a Telenor ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. Ezzel a Telenor mindhárom metróvonal teljes hosszán, valamint az állomások területén is Magyarországon egyedülálló mobilinternet élményt biztosít felhasználóinak utazás közben.

A Telenor hálózatfejlesztésének földfelszíni részét 2011 végén befejezte, így a legkiterjedtebb és az egyik legnagyobb elméleti letöltési sebességet biztosító 3G mobilinternet-hálózatot tette elérhetővé ügyfelei számára. A szolgáltató 2012-es tervei közt szerepel a finomhangolás, az újabb területek bekapcsolása a 3G hálózatba és a beltéri lefedettség növelése, melynek első lépéseként március 23-tól a Millenniumi Földalatti Vasúton, a 2-es és 3-as metró teljes vonalán valamint a Szentendrei HÉV földalatti szakaszain és ezek valamennyi megállóhelyén biztosítja a 42 Mbps elméleti letöltési sebességű mobilinternetet. A Telenor ezzel a lépéssel egy újabb nagyon fontos célját valósította meg: ügyfelei számára még több helyen nyújtja a zavartalan mobilinternetezés élményét.

A mobil szélessáv terjedését jól mutatja, hogy a gyors információszerzés érdekében a Telenor ügyfeleinek több mint 60 százaléka internetezik naponta többször is mobilján, amit most már az 1-es, a 2-es és a 3-as metrón is megtehetnek. A társaság a hálózatfejlesztés eredményeként megbízhatóan képes kiszolgálni a folyamatosan növekvő kapacitásigényeket.

„A metróalagútban speciális megoldásra van szükség ahhoz, hogy megfelelő lefedettséget biztosíthassunk: úgynevezett sugárzókábelek segítségével garantálható az egyenletesebb térerő. Így azt követően, hogy a Telenor megkapta a hozzáférést ehhez a hálózati infrastruktúrához, azonnal  megkezdte a megfelelő sávszélességű felhordóhálózat kiépítését, mellyel mostantól ugyanazt a sebességet és megbízhatóságot kínáljuk ügyfeleinknek, amit a földfelszínen országszerte.” – mondta Sepsi Zsolt, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese.

Március közepétől például a piros metróval utazó Telenor előfizetők akadozás nélkül nézhetnek végig egy 7 perces videót a YouTube-ról, amíg a Keleti pályaudvartól az Örs vezér tere végállomásra érnek. Ebben a cellahatárok sem zavarhatják a netezőket, mert a Telenor még egy speciális állomást is telepített több megállóhoz, így a videóletöltés és a böngészés egy pillanatra sem akad meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés