Connect with us

technokrata

Hat hónap alatt 9000 elektronikus számla

Dotkom

Hat hónap alatt 9000 elektronikus számla

Egyszerűbb és gyorsabb számlázás a Waberer’s-nél a NetLock megoldásával.

A NetLock Kft biztosítja a Waberer’s Csoport számára az elektronikus számlák, valamint a papíralapú számlák másodpéldányainak hiteles elektronikus megőrzését és archiválását. Az Európai Unió egyik legnagyobb közúti fuvarozó és Magyarország vezető logisztikai vállalata a többi között azért választotta a NetLock megoldását, mert az az elektronikus számlák mellett más elektronikus dokumentumok hitelesítését is lehetővé teszi. Az adatközpontba telepített CryptoServer ugyanis központi hitelesítő modulként funkcionál.

Grubert László, a Waberer’s International Zrt. informatikai igazgatója elmondta, hogy a cégcsoport tavaly október óta megközelítőleg 9000 elektronikus számlát állított ki. Csak a Waberer’s International Zrt. havonta 1-2 százalékkal növeli a kibocsátott elektronikus számlák arányát, és emellett a cégcsoport újabb és újabb szervezeteit kapcsoljuk be az e-számla kibocsátók közé. Ezzel arra ösztönözzük partnereinket, hogy belátható időn belül ők is térjenek át az elektronikus számlák kibocsátására és befogadására. Mivel a számlák archiválásáról a NetLock gondoskodik, a Waberer’s partnereinek ezt már nem kell elvégezniük. Rámutatott: „Az első tapasztalatok szerint az új rendszer egyszerűsíti és felgyorsítja a számlázás folyamatát. Csökkenteni tudtuk a nyomtatási, a postázási és a papírköltségeket, valamint javult vevőink pénzügyi teljesítése is.”

Idén január óta az elektronikus számlák mellett a hagyományos számlák másodbizonylatainak hiteles megőrzésére is a NetLock megoldását használja a Waberer’s Csoport. A számlázó rendszerben összeállított számlázási adatokat a hitelesítő modul jogszabályban meghatározott hitelesítéssel – minősített időbélyeggel és fokozott biztonságú elektronikus aláírással – látja el. A rendszer az adatok hitelesítése után generálja a számlát, amelynek csak az első példányát kell kinyomtatni, másodpéldánya elektronikusan megőrizhető, amivel nyomtatási, irattárolási és papírköltséget takarít meg a vállalat, egyszerűsíti és gyorsítja a számlák visszakeresését. A Waberer’s tervezi, hogy a NetLock CryptoServer kínálta lehetőségeket kihasználva hamarosan minden beérkező papíralapú dokumentumot hiteles elektronikus formában archiváljon az archiválási rendeletnek megfelelően.

„A Waberer’s adatközpontjába telepített, saját fejlesztésű CryptoServer termékünk minden nemzetközi szabványnak megfelel, és a legmagasabb szintű biztonsági normák szerint működik. Egyik legfontosabb előnye, hogy meghatározott ellenőrzések és folyamatvezérlési utasítások alapján képes eseti és tömeges elektronikus aláírási és időbélyeg-kezelési feladatok ellátására. A rendszert úgy terveztük, hogy az e-számlák befogadását is megkönnyítse, ezért a Waberer’s csoporttól a partnerekhez beérkező elektronikus számlák minősített archiválását is mi biztosítjuk” – mutatta be röviden a rendszert Espán Zsolt, a NetLock senior projektvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin