Connect with us

technokrata

Az Anonymous átírta az Alaptörvényt

Dotkom

Az Anonymous átírta az Alaptörvényt

A magukat Anonymous-tagoknak nevező hekkerek átírták az alaptörvényt az Alkotmánybíróság (Ab) weblapján. Az Ab sajtófőnöke délután azt közölte az MTI-vel, hogy a szervert ideiglenesen leállították, így a honlapot jelenleg nem lehet elérni.

Sereg András korábban az MTI-nek azt mondta: délben értesültek arról, hogy hekkertámadás érte a testület honlapján az alaptörvény szövegét, de úgy látják, hogy az oldal többi tartalma rendben van. A dokumentumot eltávolították az oldalról, és igyekeznek minél előbb újra közzétenni a helyes szöveget. Megjegyezte, ha kell, megteszik a szükséges lépéseket a történtek miatt. Az Alkotmánybíróság honlapját vasárnapra virradó éjszaka törték fel. A szervert leállították, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdték a károk felmérését – közölte Sereg András, hozzátéve, hogy a biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz (hétfő reggel még elérhetetlen volt).

Az átírt Alaptörvénybe olyan plusz információkat helyeztek el a hekkerek, mint hogy az informatikában dolgozók 32 évesen nyugdíjba mehetnek a fizetésük másfélszeresével, illetve felléphetnek az országot érő külső- és belső támadások ellen: “Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene” – egészítették ki az Ab honlapján elérhető alaptörvényszöveget a hackerek.

Az Anonymous az elmúlt hónapokban számos internetes támadást hajtott végre világszerte, és egyre inkább ismert biztonsági cégek, bűnüldöző és egyéb kormányzati szervek ellen összpontosítja kalózakcióit. A csoport januárban több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját, és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapja elleni támadás elkövetőjeként is jelentkezett. Az Interpolnak szerdán sikerült letartóztatnia a hackercsoport 25 tagját Európában és Dél-Amerikában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu