Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux 3.0-ás kernelre épül az új SUSE Linux Enterprise Server

Dotkom

Linux 3.0-ás kernelre épül az új SUSE Linux Enterprise Server

Elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2 (SP2), mely csomaggal az ügyfelek gyorsabban, megbízhatóbban és költséghatékonyabban nyújthatnak kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat.

Ez a szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka.

„A SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2 csomaggal a hatékonyabb működés mellett új szolgáltatásokat és fejlesztéseket kínálunk, beleértve az iparági szabványoknak megfelelő legújabb hardvereszközök támogatását. A legfrissebb verzió teljes mértékben lokalizált változatban is elérhető, így hazai partnereink is kihasználhatják az SP2 nyújtotta előnyöket a globális megjelenés napjától kezdve” – mutatott rá Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.
Jövőorientált fejlesztési modell

Világszerte több mint 13 000, a legkülönbözőbb területeken működő vállalkozás veszi igénybe a SUSE megbízható, biztonságos és költséghatékony informatikai szolgáltatásait. A legfrissebb szervizcsomag egy új, jövőorientált fejlesztési szemlélet eredménye, amely a Linux kiforrott közösségi kernelfejlesztési folyamatait használja ki. Az újításban a SUSE a legújabb Linux-kerneleket, egységes könyvtárakat és felületeket egy olyan egyedülálló megközelítéssel ötvözi, amely újabb platformokra való áttérésre ad lehetőséget. Így gyorsabb hozzáférést biztosít ügyfelei számára a nyílt forráskódú innovációhoz, ugyanakkor megőrzi a vállalati szintű minőséget és az alkalmazás-kompatibilitást.
Jobb teljesítmény, nagyobb megbízhatóság és hatékonyság

A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka:

3.0-ás Linux-kernel: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza az ütemező és a memóriakezelés optimalizálását és a processzoronkénti hálózati terheléselosztást. Ezek a szolgáltatások megnövelik a nagy számítási és I/O terhelést okozó informatikai szolgáltatások teljesítményét. Az SP2 támogatja a legújabb Intel* Xeon és AMD* Opteron processzorokat, és kiaknázza az új hardverek RAS szolgáltatásait, például a processzor és a memória kapcsolat nélküli módba helyezésének lehetőségét.

Btrfs: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 az első olyan Linux platform, amely vállalati szintű btrfs fájlrendszer-támogatást kínál. A YaST és Zypper eszközökbe integrált Snapper egy egyedülálló eszköz, amely a btrfs írás közben másolásra és pillanatfelvétel készítésére is képes, így támogatja a rendszergazdákat a telepített frissítések és a rendszer-konfiguráció módosításainak tesztelésében, és megkönnyíti a visszaállást az előző állapotra egy esetleges hiba esetén.

Linux Containers: a SLES SP2 támogatja a rendkívül hatékony Linux Containers operációsrendszer-virtualizációt is, amely révén több, független szerver operációs rendszer futtatható egyetlen vezérlő-hoszton. A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza mind a Xen, mind a KVM virtualizációs technológiákat, vendég operációs rendszerként pedig egyedülálló módon optimalizált VMware, Hyper-V, Xen és KVM környezetekre egyaránt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés