Connect with us

technokrata

Hogyan óvjuk személyes adatainkat a Google-től?

Dotkom

Hogyan óvjuk személyes adatainkat a Google-től?

Már csak egyetlen nap van a Google új adatkezelési szabályzatának életbelépése előtt, úgyhogy érdemes törölni a keresési előzményeket – eláruljuk hogyan.

Holnaptól, az Március 1-től a keresőóriás új adatkezelési szabályzatot léptet érvénybe, amelynek értelmében a Google szolgáltatások egységes kezelése miatt felhasználhatja az összes rólunk gyűjtött információt bármilyen más szolgáltatáshoz. Ezen változás legsarkalatosabb pontja a kereső, amelyben az általunk beírt szavakról szinte bármilyen személyes információra lehet következtetni, a politikai nézeteinktől kezdve, a vallási hovatartozásunkon át, egészen a szexuális beállítottságunkig bezáróan.
Ha nem kívánunk ilyen bizalmas infókat megosztani, akkor érdemes eltávolítani az általuk a netes kereséseinkről eltárolt adatokat az adatbázisukból – lássunk miként is lehetséges mindez:

Először is be kell lépni a https://www.google.com/history oldalon az e-mail címmel és jelszóval, majd a „minden keresési előzmény törlése” gombbal letörölni mindent. Természetesen, ha több fiókunk van mindegyikkel külön-külön meg kell ezt tennünk.

Ugyanez a helyzet a YouTube fiókkal is. Amennyiben a videózási szokásainkat sem szeretnénk engedélyezni efféle adathasználatra, akkor az alábbiak a teendők:

Szintén email címmel és jelszóval be kell lépnünk a ://www.youtube.com/my_history oldalon, majd a Clear all viewing history (azaz megtekintési előzmények teljes törlése) gombot meg kell nyomunk kétszer egymás után.

Ezután a baloldalon lévő History (előzmények) részben a Pause viewing history gombot kell szintén kétszer megnyomni.

Majd ugyancsak a bal sávban a Search History(keresési előzmények) gomb következik.

Ezután a Clear all search history(megtekintési előzmények teljes törlése) –ra kell szintén kétszer nyomni.

Majd pedig újra a Search History, illetve a Pause search history kétszeri megnyomása következik.

Meg is van, de azt ne feledjük, hogy természetesen a keresési előzmények gyűjtésének letiltása ellenére a cég belső felhasználásra továbbra is tárolhatja adatainkat – sőt, esetleges bűncselekmények gyanúja esetén azokat a hatóságok részére ki is adhatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin