Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különleges alakulat jött létre Csehországban a számítógépes kalózok ellen

Dotkom

Különleges alakulat jött létre Csehországban a számítógépes kalózok ellen

Határozottabban és az eddigieknél szakszerűbben kíván harcolni a számítógépes kalózok ellen a cseh rendőrség, amely e célra speciális egységet hozott létre.

“Az egységnek jelenleg öt tagja van, számítógépes szakértők és elemzők, akik szorosan együttműködnek a rendőrség további szakosított osztályaival és a Biztonsági Információs Szolgálattal (BIS)” – nyilatkozott a számítógépes bűnözés osztály keretében megalakult csoport kapcsán Pavla Kopecká rendőrségi szóvivő a Právo című napilap szerdai kiadásában.
A speciális egység létrehozásának közvetlen kiváltó oka az, hogy a hackerek tiltakozásul a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Agreement – ACTA) ellen támadásokat intéztek a cseh kormány, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) és néhány intézmény weboldalai ellen. A támadások következtében az interneten nyilvánosságra kerültek az ODS és néhány intézmény személyi adatbázisai. A támadásokat az Anonymous csoport vállalta magára. A rendőrségi szakértők most elemzik a támadásokat. Kopecká szerint rábukkantak bizonyos nyomokra, de tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatokra ezekről nem kívánt beszélni.

A Právo azt írta, hogy a cseh rendőrségnek a munka hatékonysága érdekében korszerűbb és nagyobb teljesítményű számítógépekre is szüksége lenne, de ezekre egyelőre nincs pénz. Csehországban széleskörű tiltakozásokat váltott ki a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás aláírása, minek következtében a kormány egyelőre felfüggesztette a ratifikációs folyamatot. MTI

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés