Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letartóztattak egy Tesla sofőrt, mert a hátsó ülésen mobilozott önvezető funkció közben

tesla

Garázs

Letartóztattak egy Tesla sofőrt, mert a hátsó ülésen mobilozott önvezető funkció közben

Kép: New York Post

Letartóztattak egy Tesla sofőrt, mert a hátsó ülésen mobilozott önvezető funkció közben

Számos telefonhívás futott be az amerikai rendőrségre nemrég azzal, hogy sofőr nélkül közlekedik egy Tesla Model 3 Kalifornia északi részén, az Interstate 80-on.

Az önvezető funkcióval rendelkező járművet egy motoros rendőr is kiszúrta, majd az ablakon benézve megállapította, hogy a vezető ülésben senki sem ül – ellenben a hátsó ülésben igen. Felszólította ugyan az utast, hogy álljon meg, ám az előbb még előremászott, csak utána állította le a járművet – írja a Sky News.

A 25 éves Param Sharmát a történtek miatt letartóztatták, különösen, hogy már április végén is megállították emiatt. A férfi az Associateds Pressnek azt mondta, ő nem csinált semmi rosszat, és a jövőben is pont ugyanígy fog utazni az autójával, mert „ezeket úgy tervezték, hogy a hátsó ülésen utazzanak benne.”

„Nagyobb biztonságban érzem magam hátul, az önvezető módban, mint a vezetőülésben, és úgy, hogy én vezetnék. Jobban megbízom az Autopilotban, mint bárkiben az úton”

– magyarázta.

Sharma szerint a Model 3 tökéletesen képes vezetni magát, nem is érti, miért kellett emiatt egy éjszakát börtönben töltenie. Elmondta azt is, hogy még 2018-ban kezdte önvezető módban használni a Teslát úgy, hogy közben a hátsó ülésen utazott, és mostanra már több mint 40 000 mérföldet (kb. 64 ezer kilométert) tett meg így. Instagram-videója alapján az autóját is lefoglalták, de már szerzett egy másikat.

Tesla oldalán egyébként azt írják, az Autopilot és teljes önvezető mód mellett is ott kell ülni a vezetőülésben, és fogni a kormányt, illetve folyamatosan figyelni, hogy egy esetleges rendszerhiba vagy váratlan esemény során a sofőr be tudjon avatkozni.

Forrás: Telex

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés