Connect with us

technokrata

Dotcom ártatlannak vallotta magát

Dotkom

Dotcom ártatlannak vallotta magát

A Megaupload első embere a hétfőn az új-zélandi bíróságon ártatlannak vallotta magát, iratait elvették, ennek ellenére a bíróság továbbra is az előzetes letartóztatás mellett döntött.

Kim Dotcom, a webes fájlcserélő tulajdonosa tagadja az ellene felhozott vádakat, miszerint kalózkodás, illegális tartalommegosztás és pénzmosás vádját gyanújával áll a bíróság előtt.  Kijelentette, hogy ezzel csak be kívánják mocskolni a hírnevét. Kim Dotcom kihallgatását végző ügyész, Anne Toohey szerint Kim-et nem szabad szabadlábra helyezni, mivel fennáll a szökés veszélye és feltételezhetően van rejtett pénze is, ilyen esetekre. Ráadásul már volt rá példa, hogy meglépett a hatóságok elől.
Az ügyész Toohey hozzátette még, hogy az „FBI úgy gondolja, hogynem sikerült minden pénzforrást lezárni, lévén hogy Kim Dotcom külföldi bankszámlákat is tartott”

Paul Davison, aki Kim védőügyvédje, cáfolta az FBI állítását. Védence tagadott minden vádat, szökése nem indokolt és nem kívánja folytatni az oldal üzemeltetését sem. Védence hajlandó mindenben együttműködni a hatóságokkal, bár az iratait lefoglalták, számláit befagyasztották. Az óvadék meghatározását, azaz hogy az ügy végéig szabadlábon védekezhessen, egyelőre elnapolta a bíróság.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin