Connect with us

technokrata

Elhunyt Steve Jobs

Dotkom

Elhunyt Steve Jobs

Elhunyt Steve Jobs, az Apple meghatározó személyisége és alapító tagja. 56 éves volt.

Végül legyőzte a rák azt az embert, aki 7 éve küzdött ellene. Amikor 2011. augusztus 25-én bejelentette lemondását az Apple vezérigazgatói posztjáról, sejteni lehetett, hogy baj van. Steve Jobs nem az az ember volt, aki könnyen feladta.

Steve Jobs 1976-ban harmadmagával, Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel alapította az Apple Computert, első számítógépük az Apple I volt, amit 1977-ben követett az Apple II. A sikerre azonban várniuk kellett 1984-ig, ekkor jelent meg az első igazán használható grafikus megjelenítéssel rendelkező kompakt gépük, a Macintosh. Steve Jobs 1985-ben elhagyta a céget, megalapította a Next-et (ez is számítógépeket gyártott) és következő évben felvásárolta a PIxart (amit 2006-ban eladott a Walt Disney-nek). A Next-et 1996-ban felvásárolta az Apple, így Steve Jobs visszatért az Apple-höz és kinevezték vezérigazgatónak. Karakteres vezetése alatt lett az Apple az, ami. Létrehozta az iMac-et, megújította az OSX-et, 2001-ben bemutatta az iPod-ot és az iTunes-t (amin ma már magyar tartalom is vásárolható), 2007-ben bemutatta az iPhone-t, mellyel irányt mutattak az okostelefonok új generációjának.  2010-ben jelent meg az iPad, melyet 2011 elején követett az iPad 2, így az Apple is belépett a tabletek világába.

Steve Jobs vitte másodszor is sikerre a céget, megszállott munkamániásnak és kemény főnöknek tartották. 1996-os visszatérése után központosította a céget, minden egyes projektet felügyelt.2004-ben viszont történt valami, ami végül legyőzte. A hasnyálmirigyrák egy ritka fajtáját diagnosztizálták Jobs-nál. 2009-ben egy féléves szabadságra ment (valójában májátültetés utáni lábadozáson volt), majd idén augusztus 25-én végleg lemondott posztjáról, melyet Tim Cook vett át.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin