Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzleti folyamatmodellezési és –optimalizálási rendszer a Kürttől

Dotkom

Üzleti folyamatmodellezési és –optimalizálási rendszer a Kürttől

A KÜRT 2001 óta működik együtt szorosan a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával K+F projektekben. Az együttműködés egyik területe a gráf-elmélet segítségével megvalósítható üzleti folyamatmodellezés és –optimalizálás.

Az egyetemen kifejlesztett P-gráf keretrendszer nemzetközi díjat nyert, és 2005 óta tankönyvi anyag az Egyesült Államokban. A módszertan alkalmazásával a bonyolult, sokváltozós kapcsolati mátrixokból is gyorsan lehet gyakorlatilag tetszőleges számú alternatív megoldást kinyerni, a döntéshozók számára használható, számszerűsített eredményekre alapozva.

A KÜRT Zrt. a 90-es évek vége óta kutatja a vállalatok üzleti folyamatait fenyegető kockázatok csökkentésének, kezelésének módszereit. Az évek során a KÜRT-nél kikristályosodott kockázatkezelési módszertan alkalmazása során egyre nagyobb igény mutatkozott a pontos és a döntéshozók számára releváns eredményeket szolgáltató módszerek és eljárások iránt. Már az egyszerűbb felépítésű szervezet esetén is olyan bonyolult kapcsolati mátrixot kell kezelni, ami kézi módszerekkel nem kivitelezhető, így egyértelműen megmutatkozott az igény a kockázatmenedzsment szoftveres támogatására.

Mivel a piacon található, hasonló célú szoftver megoldások között nem volt olyan, amely a KÜRT módszertani és szakmai elvárásainak megfelelt volna, így a társaság saját szoftvert fejlesztett erre a célra. A SeCube Information Security Management System fejlesztésében integrálták a gráf-elméleten alapuló folyamatmodellezést és –optimalizálást, valamint a projektekben tapasztalt ügyféligényeket. A kockázatelemzési, üzletmenet-folytonossági (BCP) és katasztrófahelyzet utáni helyreállítási (DRP) folyamatokat támogató keretrendszer nagy komplexitású szervezetek esetén is gyors és hatékony támogatást nyújt a kockázatmenedzsment feladatok ellátásában.

 

„A Pannon Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy K+F tevékenysége releváns, piaci körülmények között is hatékonyan alkalmazható eredményeket hozzon. Ennek eléréséhez elengedhetetlenek az ipari szereplőkkel közös projektek, mint amilyenekben a KÜRT-tel működünk együtt immár 10 éve” – mondta Dr. Süle Zoltán, a Pannon Egyetem adjunktusa.

„A SeCube több olyan ponton segíti az ügyfeleinket az üzleti folyamataikat fenyegető kockázatok kezelésében, ahol eddig hiányt szenvedtek. Vállalatra szabható, támogatja a legjobb döntési alternatívák gyors megtalálását, ezzel tényleges döntéstámogató eszközként funkcionál” – nyilatkozta Márton Miklós, a KÜRT üzleti vezérigazgató-helyettese.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés