Connect with us

technokrata

Plasztikra költözik a PayPal

Dotkom

Plasztikra költözik a PayPal

Az eddig csak szupergyors internetes fizetési rendszernek ismert PayPal hamarosan kártyaként is meg fog jelenni az amerikai piacon. De fizetni majd csak az eBay tulajdonában lévő rendszer partnercégeinél lehet vele, akik így is szép számmal vannak.

Azok a felhasználók, akiknek van PayPal fiókjuk, több mint 120 amerikai bolthálózat üzleteiben használhatják majd online kontójuk (és hitelük) ellenértékeként a kártyát. Egyelőre most még csak tesztjelleggel, ugyanis a lehetőséget egy szűk kör tudja majd hamarosan kipróbálni. Ha beválik, és Amerikában miért ne válna be, áprilistól teljes mellszélességgel elindul ez a fizetési módozat és nem kell majd hozzá más, mint egy okostelefon vagy egy PayPal kártya.

Hogy miért szált be az offline fizetésbe egy online cég? Mert sokkal kedvezőbb kondíciókat tudott eddig is nyújtani az interneten keresztül mindkét oldalnak, és ezt a virtuális világon kívül is fent kívánja tartani. Ezzel a lépéssel a PayPal jó eséllyel felkavarhatja az ezen piaci szegmens állóvizét és komoly verseny indulhat el közte és a bankkártyás-hitelkártyás cégek között. A kérdés, hogy vajon ez az amerikai modell átér-e az óceán ezen oldalára is, és ha igen, akkor mikor?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin