Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google: Steve Jobs az elmúlt 50 év legjobb vezére

Dotkom

Google: Steve Jobs az elmúlt 50 év legjobb vezére

Szörnyű! – Ezzel a szóval illette a mostanában divatossá vált mobiltelefonos szabadalmi pereket Eric Schmidt.

Nem veszik el az Androidot a többi gyártótól

Schmidt előadásában beszélt a Google alkalmazások sikeréről (napi 40 millió felhasználó és 5 ezer csatlakozó új cég), a Motorola megvásárlásáról, de elmondta véleményét Steve Jobs távozásáról is. Véleménye szerint Jobs volt az utóbbi 50 év (ha nem a 100) legjobban teljesítő vezérigazgatója, ráadásul nem egyszer támasztotta fel az Apple-t, hanem kétszer.

A Google pénztárcájában 39 milliárd USD van így majdnem a harmadát a Motorola megvételére fordította. Bár felröppentek olyan vészjósló hírek, hogy az androidos rendszert használó tablet és telefon gyártók búcsút inthetnek  a szoftvernek, a cégóriás ígéretet tett arra, hogy az android továbbra is mindenkinek nyitva áll.

A háború csak most kezdődik

A 90-es és a 2000-es évek elején rengeteg szabadalmi igényt nyújtottak be a szabadalmi hivatalokba, ezek rendszerezése, átfésülése jelenleg is tart, ezért tud most ekkora vihart kavarni a mobilpiacon. Eric Schmidt szerint a gyártók közti szabadalmi háborúkat a legjobban úgy lehetne megfékezni, ha nyíltan, forrásmegjelöléssel tennék közzé egy -egy szabadalom felhasználását. Az igazgató rámutatott arra is, hogy ez Amerikában illegális, a jelenlegi amerikai szabadalmi rendszer nem teszi ezt lehetővé. Szerencsére a szoftveripar ezt képes volt elkerülni, de a mobilipar nem képes túl tenni magát ezen, főleg nem a mobilszoftveripar. A szabadalom fontos, de legyen rendszerezett. Azzal hogy a Google megvettet a Motorolát, rengeteg szabadalomra tettek szert, a háború pedig csak most kezdődik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés