Connect with us

technokrata

Németországban betiltanák a like-olást

Dotkom

Németországban betiltanák a like-olást

Schleswig-Holstein adatvédelmi biztosa, Thilo Weichert pénteken utasította a tartományi intézményeket, hogy zárják le a közösségi háló rajongói oldalait, és távolítsák el a Like-gombot a honlapokról, mivel az lehetővé teszi a profilalkotást, ami sérti a német és az európai törvényeket.

Facebook pénteki válaszában hangsúlyozta, hogy működése teljesen megfelel az európai adatvédelmi törvényeknek.
Weichert közleményében arról számolt be, hogy a hivatala által végzett technikai elemzés arra utal, hogy a Facebook az amerikai szerverein gyűjti a közösségi hálóról nyert adatokat.
A biztos szerint a facebook.com látogatóinak számítania kell arra, hogy a cég két évig követni fogja őket, és a tagokról személyes profilt is kialakít.
Facebook szóvivője elismerte, hogy a cég valóban hozzájut olyan információkhoz, mint a közösségi oldalon lájkolók IP-címe, de mint hozzáfűzte, kilencven napon belül törlik ezeket az adatokat, ami egybevág az ágazati normákkal.
A biztos irodája azonban elrendelte, hogy a website schleswig-holsteini tulajdonosai “azonnal állítsák le a felhasználók adatainak az amerikai Facebookhoz való átküldését a megfelelő szolgáltatások kikapcsolásával” és jogi lépéseket helyezett kilátásba, amennyiben nem tartanák be az utasítást.
Egyúttal minden internetezőt arra intett a biztos, hogy ne klikkeljen a közösségi csatlakozásra, és ha nem akarja, hogy profilt alakítsanak ki róla, ne csináljon magának Facebook-oldalt.
Német adatvédők nem először csapnak össze olyan internetóriásokkal, mint a Facebook vagy a Google. A Google egy pengeváltás után tavaly lehetővé tette, hogy elhomályosítsák a Street View térképrendszerében azoknak a németeknek a házait, akik nem akartak abban szerepelni. AFacebook pedig januárban garantált nagyobb felügyletet  email-címlista felett a Friend Finder (barátkereső) szolgáltatás miatt kirobbant vitát követően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin