Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult az Útinform honlapja

Dotkom

Megújult az Útinform honlapja

Megújult az Útinform weboldala, a www.utinform.hu. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Közúti szolgáltatató igazgatóságának egyik osztálya immáron új, internetes felületen gyűjti és rendszerezi a közúti közlekedési információkat a közlekedés elősegítése érdekében.

Az Útinform alapfeladata az országos közúthálózaton előforduló, a közlekedés folyamatosságát, biztonságát, befolyásoló tényezőkről – építkezések, balesetek, forgalmi akadályok, téli útkörülmények, különleges helyzetek – információk gyűjtése, az információkból közlekedési hírek szerkesztése. A közlekedők tájékoztatását folyamatos ügyeleti szolgálat útján, napi 24 órában valósítja meg. A tájékoztatás alapját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásból begyűjtött információi mellett az állami és koncessziós autópálya kezelőktől beérkezett információk képezik, amelyeket térképes és táblázatos, esetenként szöveges és „hangos” formában minden úthasználó részére elérhetővé teszi a weboldalon. Emellett az idei évben a rendőrséggel kötött új együttműködési megállapodásnak köszönhetően még hatékonyabbá vált a közúton váratlanul bekövetkezett eseményekről történő kölcsönös tájékoztatás.

A megújult honlapon a közúthálózaton érvényben lévő forgalomkorlátozásokat tartalmazó folyamatosan frissülő térkép és táblázat biztosít információt utazás megkezdése előtt. Továbbá közlekedési információs térképek adnak tájékoztatást az útállapotokról, valamint az időjárási viszonyokról. A már meglévő webkamera-térkép az újonnan telepített kamera képek szolgáltatásával bővült. Ennek köszönhetően további helyszínekről is valós idejű közlekedési információt biztosít az Útinform.

Az interneten elérhető információk mellett a közlekedők a call-center használatával is tájékozódhatnak az aktuális közúti eseményekről. Utazás során az érdeklődők telefonon keresztül kaphatnak információt az ügyeleti szolgálattól, valamint a folyamatosan frissülő automata menürendszerű telefon is tájékoztatást nyújt.

Az Útinform weblap szerkezeti átalakításának célja a média és a közlekedők még gyorsabb tájékoztatása. Ennek köszönhetően az Útinform a tudomására jutott információkból minimális idő alatt megbízható, ellenőrzött tájékoztatást nyújt. A gyors információ átadása közvetlenül biztosítja a megfelelő helyen és időben történő tájékoztatást, csökkentve a forgalmi torlódást, javítva a közlekedési morált. Közvetett módon pedig hozzájárulhat a forgalombiztonság növekedéséhez és a környezeti terhelés csökkentéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés