Connect with us

Hirdetés

technokrata

Félmilliárdhoz közelít a kínai internetezők száma

Dotkom

Félmilliárdhoz közelít a kínai internetezők száma

A tavalyi év végéhez képest 6,1 százalékkal 485 millióra emelkedett Kínában az internet-felhasználók száma júniusban – jelentette be a kínai internethálózat információs központja (CNNIC) kedden.

A növekedés üteme 2010 óta folyamatosan esik vissza, s az idei év hathónapos növekedési adata is illik ebbe a trendbe. Míg tavaly az első félévben 36 millióval bővült a világhálót használók száma, addig az idén ugyanebben az időszakban a 27,7 millióval lettek többen.

Az internet-lefedettség aránya 36,2 százalékos volt június végén, ami közel 2 százalékpontos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az összinternetezők 65,5 százaléka, 318 millió ember használja mobil telefonkészülékét szörfölésre a világhálón, majdnem 15 millióval többen, mint 2010 végén.

A kínai Twitter néven emlegetett Vejpo (Weibo) közösségi oldalon robbanásszerű felhasználói növekedésről számoltak be a CNNIC szakemberei. A kínai mikroblogok száma 209 százalékkal szaporodott meg, ami azt jelenti, hogy június végén 195 millió volt belőlük.

Az internet egyre népszerűbb bevásárló helynek is bizonyul: ma már 172 millió fölött vannak azok száma, akik nem riadnak vissza az online beszerzésektől. Ez a szám 7,6 százalékkal haladja meg a tavaly évvégit.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés