Connect with us

technokrata

Hackerképzés az információ védelméért

Dotkom

Hackerképzés az információ védelméért

A KÜRT Akadémia etikus hacker képzése olyan új elemekkel bővül, amelyben a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) szakmai kritériumai is hangsúlyosan érvényesülnek.

Ami sokáig csak sci-fiben létezett, mára valósággá vált: az amerikai szerverek sorozatos feltörésére reagálva a Fehér Ház háborús cselekménnyé minősítette a cybertámadásokat, így a virtuális kalózkodás már fegyveres megtorlást is vonhat maga után. A hacker támadások növekvő száma egyre nagyobb biztonsági kockázatot és óriási költséget jelent – és a fenyegetettség minden internetezőt érint. A vállalati és kormányzati mellett személyes adataink, bankszámlánk is célkeresztbe kerülhetnek. Nem véletlenül írja a DailyTech, hogy 2011 a hackerek éve

A fenyegetettségek növekedésével egyre nagyobb az igény a felkészült biztonsági szakemberekre, akik a károkozók technikáit ismerve felkutatják az informatikai rendszerek sérülékeny pontjait és lezárják a támadók elől a nyitott kapukat. Az etikus hackerekkel szemben a legfontosabb elvárás, hogy kiemelkedő, naprakész tudás birtokában legyenek, hiszen nap, mint nap profi támadókkal kell felvenniük a versenyt.

 

A KÜRT Akadémia két féléves etikus hacker képzése a legkorszerűbb támadási és védelmi technológiákat vonultatja fel. A képzés részeként a hallgatók éles helyzetekben, valós projektekben is kipróbálhatják az elsajátított szakmai fogásokat.

A KÜRT Akadémia e területen végzett hallgatói a 2011 szeptemberétől indult képzéseken speciális, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) által jóváhagyott etikus hacker képesítést kapnak. A képesítés biztosítja számukra, hogy szabályozott környezetben dolgozhassanak, amely a minőségre és a megbízhatóságra egyaránt garancia. Az eddigiekben és a jövőben sikeresen vizsgázott KÜRT Akadémia etikus hackerei az állami és magánszférában egyaránt vállalhatnak megbízást, és megfelelő tudást szereztek ahhoz, hogy szakmájukkal megállják a helyüket a világ bármely pontján.

A képzésben végzett szakemberek részvételével az Akadémia létrehozta nemzetközileg is példaértékű kutató-fejlesztő tudásműhelyét, a HackLab-et, ahol a KÜRT Akadémia etikus hackerei biztonsági fejlesztéseken dolgoznak, és megosztják egymással szakmai tapasztalataikat.

„A KÜRT Akadémia egyik törekvése az, hogy az információbiztonság a szervezetek legfontosabb alapértékévé váljon. A biztonságnak a munkahelyi kultúránk részévé kell válnia, és be kell épülnie a stratégiát érintő döntéseinkbe” – mondta dr. Kürti Sándor, a KÜRT Zrt. elnöke és egyik alapítója.

A KÜRT Akadémia etikus hacker képzésére 2011. július 5-ig adhatják be jelentkezésüket a hallgatók, a felvételi elbeszélgetésekre pedig július 7-én 9 órától kerül sor a KÜRT székházában (2040 Budaörs, Szabadság út 301.).Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu