Connect with us

technokrata

Támadás érte az amerikai hadiipari cégeket

Dotkom

Támadás érte az amerikai hadiipari cégeket

Ismeretlen hackerek betörtek a Lockheed Martin amerikai repülőgépgyártó cégnek, valamint a washingtoni kormány több más hadiipari szállítójának biztonsági rendszerébe – közölte pénteken egy meg nem nevezett személy, aki közvetlen közelről tájékozódik az ügyben.

A most feltört biztonsági rendszerek úgy próbálják meg távol tartani a betörőket, hogy másolatot készítenek az EMC cég által gyártott biztonsági azonosító kártyákhoz. Egyelőre nem tudni, hogy a hackereknek sikerült-e adatot kimenteni a rendszerekből, és ha igen, akkor milyeneket. Mindazonáltal a Lockheed Martin és a többi hadiipari cég hálózatai kényes adatokat tartalmaznak az újonnan kifejlesztett fegyverrendszerekről, de a jelenleg Afganisztánban és Irakban használt katonai technológiával kapcsolatban is.

A hadiipari cégeket megelőzően olyan nagy társaságokat is hackertámadás ért, mint a Sony, a Google, az EMC. Biztonsági szakértők szerint gyakorlatilag lehetetlen betörésbiztos biztonsági rendszert megalkotni. A Pentagon – amelynek a világon mintegy 85 ezer alkalmazottja foglalkozik dolgozik internetbiztonsági kérdésekkel – közölte, hogy korlátozott számban RSA elektronikus biztonsági kártyákat is használ.

Egy támadás során, amelyet az EMC cég márciusban hozott nyilvánosságra, a hackerek rájöttek, hogy lehet az RSA-ból lopott adatokkal elektronikai kulcsot másolni – mondta a nyilatkozó.

Sem az EMC, sem más érintett cégek nem nyilatkoztak az ügyben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu