Connect with us

technokrata

Hackerek vs. okostelefonok

Dotkom

Hackerek vs. okostelefonok

Android-törések és okmányaink biztonsága.

Magyarországon immár negyedik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont, ezúttal május 12-én. „A korábbi évekhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások keretében, élő demók segítségével mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Az idei konferencia változatos témái között az Android feltörhetősége és az okmányaink biztonsága egyaránt helyet kap. A rendezvény külön érdekessége lesz, hogy több olyan törés is ismertetésre kerül, amit a nagyközönség most láthat először. „Az idei évben különösen sok újdonságot tudunk bemutatni, de ez az év már csak ilyen. Márciusban elesett az RSA, a McAfee, a PHP, az Android Market és még sokan mások.” – tette hozzá Fóti Marcell.

A konferencián többek között előad Barta Csaba, a Deloitte nemzetközileg elismert forensic szakembere, aki bemutatja a Windows tartományi adatbázis jelszótárolásának működését forensic szempontból. Emellett bemutatásra kerül egy technika, amellyel a FireWire interfészt használva át lehet venni az irányítást egy számítógép felett anélkül, hogy bármit is telepíteni kellene a számítógépre. Szintén újdonság, hogy a Deloitte-tól Tóth László nemzetközi szinten is elismert Oracle biztonsági szakértő az általa fejlesztett, Oracle betörési teszt során használható eszköz mellett egy szintén általa felfedezett Oracle sebezhetőséget is a nagyközönség elé tár, melyek segítségével bemutatja az adatbázis szoftverek biztonsági kérdéseinek komplexitását.

Célkeresztben az Android
Az egyre inkább teret nyerő mobil eszközök biztonságos használatát illetően Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal biztonsági szakembere mutat majd elgondolkodtató androidos példákat, míg a virtuális eszközök sebezhetőségéről Klock László és Spala Ferenc tart gyakorlatias prezentációt a kancellar.hu-tól. Az információbiztonság még a papír alapú világot is érinti, amit jól szemléltet majd Tomcsányi Domonkos hivatalos okmányok biztonságosságát megkérdőjelező előadása.

Hazai etikus hackelési munkáinak tapasztalatai alapján a Silent Signaltól Buherator és Pánczél Zoltán mutat majd tanulságos technikai eseteket, illetve a KFKI-tól Keleti Arthur tart helyzetelemzést a hazai cégek rendszereinek biztonságosságát illetően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin