Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen

Dotkom

HP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Neumann karán átadták a HP Felhőszámítási Labort.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán a 2011. április 4.-én  mutatták be a HP felajánlásával és közreműködésével megvalósuló „HP Felhőszámítási Labort”, amely a létrehozott infrastruktúrát, valamint  az ahhoz kapcsolódó képzési kínálatot illetően is jelenleg úttörő kezdeményezés a hazai felsőoktatásban.

A HP és az Óbudai Egyetem frissen aláírt együttműködésének eredménye a legújabb technológiával felszerelt és a legújabb trendeket követő labor kialakítása, mely révén a hazai IT szakértők új nemzedéke juthat naprakész gyakorlati ismeretekhez, különös tekintettel az infrastrukúra-automatizáció, virtualizáció és következő generációs felhőszámítási technológiák terén. A megoldás, melynek üzembehelyezési munkáit a HP Magyarország technológiai szolgáltatások-üzletágának szakemberei végzik el, egyúttal az egyetem tesztelési és kutató-fejlesztői munkáját is segíti. A felhőszámítási szakemberek képzését a HP nem csak a felhőszámítási labor létrehozásával, hanem az egyetemmel közösen kialakított, gyakorlati ismeretekre koncentráló tanterv kidolgozásával is támogatja.

A labor a HP Konvergens Infrastruktúra megoldás-portfóliójára épül, amely megfelelő alapot teremt egy teljes funkcionalitású “felhőalapú” informatikai megoldás kiépítéséhez. A megoldás magját a HP BladeSystem megoldása jelenti, amely mind világszerte, mind hazánkban a legnépszInstant-On Enterprise [2] szervezetében minden és mindenki kapcsolatban van egymással. Ehhez olyan IT-környezetre van szükség, amely rugalmas, automatikus, biztonságos és gyorsan igazodik a változó igényekhez. A számítási felhő fontos és egyre bővülő platform az ilyen jellemzőket kereső vállalatoknak. A felhasználóoldali igény ezen irányba mutató bővülésével a felsőoktatásban zajló képzésnek is lépést kell tartania. A HP számára éppen ezért kiemelt jelentősége van annak, hogy támogassa az egyetemi közösséget a naprakész tudás átadásának biztosításában.” – nyilatkozta Dr. Paál Péter, a HP Magyarország vezérigazgatója.„Az Óbudai Egyetem és a HP együttműködése keretében a Kar a HP-val egyeztetve felkészül két új, egyre fontosabbá váló szakterület, a virtualizáció és számítási felhők elméleti és gyakorlati oktatására, melynek a laborhátterét a HP Felhőszámítási Labor nyújtja. A képzési kínálat célirányos bővítése, valamint a szükséges laborháttér biztosítása lehetővé teszi azt is, hogy a jelenlegi HP Alkalmazásmenedzsment Kompetencia Központ Felhőszámítási Kompetencia Központtá váljon, ezáltal az egyetem naprakész tudással készítse fel a hallgatóit az üzleti élet informatikai kihívásaira.” – nyilatkozta Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés