Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen

Dotkom

HP Felhőszámítási Labor az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Neumann karán átadták a HP Felhőszámítási Labort.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán a 2011. április 4.-én  mutatták be a HP felajánlásával és közreműködésével megvalósuló „HP Felhőszámítási Labort”, amely a létrehozott infrastruktúrát, valamint  az ahhoz kapcsolódó képzési kínálatot illetően is jelenleg úttörő kezdeményezés a hazai felsőoktatásban.

A HP és az Óbudai Egyetem frissen aláírt együttműködésének eredménye a legújabb technológiával felszerelt és a legújabb trendeket követő labor kialakítása, mely révén a hazai IT szakértők új nemzedéke juthat naprakész gyakorlati ismeretekhez, különös tekintettel az infrastrukúra-automatizáció, virtualizáció és következő generációs felhőszámítási technológiák terén. A megoldás, melynek üzembehelyezési munkáit a HP Magyarország technológiai szolgáltatások-üzletágának szakemberei végzik el, egyúttal az egyetem tesztelési és kutató-fejlesztői munkáját is segíti. A felhőszámítási szakemberek képzését a HP nem csak a felhőszámítási labor létrehozásával, hanem az egyetemmel közösen kialakított, gyakorlati ismeretekre koncentráló tanterv kidolgozásával is támogatja.

A labor a HP Konvergens Infrastruktúra megoldás-portfóliójára épül, amely megfelelő alapot teremt egy teljes funkcionalitású “felhőalapú” informatikai megoldás kiépítéséhez. A megoldás magját a HP BladeSystem megoldása jelenti, amely mind világszerte, mind hazánkban a legnépszInstant-On Enterprise [2] szervezetében minden és mindenki kapcsolatban van egymással. Ehhez olyan IT-környezetre van szükség, amely rugalmas, automatikus, biztonságos és gyorsan igazodik a változó igényekhez. A számítási felhő fontos és egyre bővülő platform az ilyen jellemzőket kereső vállalatoknak. A felhasználóoldali igény ezen irányba mutató bővülésével a felsőoktatásban zajló képzésnek is lépést kell tartania. A HP számára éppen ezért kiemelt jelentősége van annak, hogy támogassa az egyetemi közösséget a naprakész tudás átadásának biztosításában.” – nyilatkozta Dr. Paál Péter, a HP Magyarország vezérigazgatója.„Az Óbudai Egyetem és a HP együttműködése keretében a Kar a HP-val egyeztetve felkészül két új, egyre fontosabbá váló szakterület, a virtualizáció és számítási felhők elméleti és gyakorlati oktatására, melynek a laborhátterét a HP Felhőszámítási Labor nyújtja. A képzési kínálat célirányos bővítése, valamint a szükséges laborháttér biztosítása lehetővé teszi azt is, hogy a jelenlegi HP Alkalmazásmenedzsment Kompetencia Központ Felhőszámítási Kompetencia Központtá váljon, ezáltal az egyetem naprakész tudással készítse fel a hallgatóit az üzleti élet informatikai kihívásaira.” – nyilatkozta Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés