Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zöld lámpát adott a Panasonic-nak az EU

Dotkom

Zöld lámpát adott a Panasonic-nak az EU

A japán Panasonic szórakoztatóelektronikai gyártó kedden engedélyt kapott az EU versenyhivatalától, hogy bizonyos feltételek mellett megvásárolja a rivális Sanyo vállalatot.

Az Európai Bizottság közlése szerint a Panasonic-nak meg kell majd válnia néhány akkumulátor-gyártó üzemétől, ahol a Bizottság versenyjogba ütköző átfedést talált. A Panasonic szeptember elején közölte, hogy kész megválni üzletágaktól az EU-s engedély érdekében.

Az EU versenypolitikai biztosa, Neelie Kroes is elégedettséggel summázta a felvásárlás tényét. Ha a Panasonic nem adná el bizonyos üzletágait, akkor piaci erőfölénybe kerülne a felvásárlással. A gyártó két akkumulátorgyártó üzemtől fog megválni, írja a Reuters.

A Goldman Sachs csoport szeptember elején jelentette be, hogy 1,4 milliárd dollárért adja el a Sanyo Electronic-ban lévő részesedését a Panasonicnak.

Az amerikai bank 54 százaléknyi Sanyo részvényétől válik, az ügyletről még tavaly decemberben született döntés – áll a cég közleményében. A Goldman a fennmaradó részvények további sorsáról a piaci kondíciók és más tényezők ismeretében fog dönteni.

A Panasonic tavaly december 19-én jelentette be, hogy 1,4 milliárd dollárt fog fizetni az osakai székhelyű Sanyo papírokért. A felvásárlással a Panasonic megszerzi a Sanyo napelemes technológiáját, és egyben a világ legnagyobb mobil-, és laptop akkumulátor gyártójává lép elő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés